« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Ботаническата градина на БАН ще гостува на бургаското цветно изложение „Флора 2022“

Наближава онова време от годината, когато Бургас се превръща в град на цветята. Над 90 изложители заявиха своето участие във „Флора 2022“ и вече обмислят как да аранжират своите щандове. Те са производители и вносители на цвята, растителност, градинска техника и инвентар, арт творци и фирми, предлагащи био и пчелни продукти. Припомняме, че изложението ще се проведе в дните от 29 април до 8 май. Флористи, обединени от темата „Изкуство от цветя“, ще започнат подготовка дни преди началото, за да изработят вдъхновяващи аранжировки и цветни арт инсталации. Емилия Николова, Ради Вълканова, Нина Йотовска, Неше Абдула, Владислав Христов и Едита Цанева, заедно със студентите й Марио Маринов и Благовеста Михова, ще разкажат по вълнуващ и красив начин творческите си виждания, вплитайки красотата на цветята, модерните течения във флористиката и предизвикателството при работата в изложба на открито. Освен открити пространства, аранжирани с цветя, арт инсталации и търговски щандове на фирмите участници, „Флора Бургас“ ще предложи на своите посетители и една по-различна изложбена зона. В една от основните зали на експоцентъра ще бъдат аранжирани две гостуващи изложби – част от уникалните видове на Ботаническата градина на БАН и повече от десет бонсай дръвчета, част от колекцията на Трифон Трифонов от Бонсай студио ТТ. Залата ще бъде специално аранжирана и ще предлага незабравима емоция, знания и любопитна информация за различни непоказвани до този момент в Бургас видове. Гостуването на Ботаническата градина на БАН е истинска привилегия. Институцията разполага с най-богатата на Балканите обществена сбирка растения. Колекционният фонд наброява над 4500 вида и форми. Над 1 % от разнообразието на висшите растения в света е включено в сбирката на градината. По време на „Флора Бургас“ е предвидена и интересна съпътстваща програма, която включва събития за любителите цветари, игри и забавления за най-малките посетители, а също така и мастър класове за професионалисти. Още в деня на откриването, на изложението пристигат 19 отбора ученици от цялата страна, които ще се включат в мащабно Национално състезание „Озеленяване и цветарство“. То се организира от Министерство на образованието и науката, а домакин е Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Кольо Фичето“. Гостите ще имат възможността на живо да наблюдават съревнованието между отборите, чиято задача ще бъде изработка на букети, бижута от цветя и аранжиране на кошници. Очаквайте пълната програма на събитията по дни и часове, както и подробности за участниците във „Флора Бургас“. Актуална информация можете да научавате и в специално създаденото събитие във фейсбук: ФЛОРА БУРГАС 2022.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Съдът пусна на свобода обвиняемия за поругаването на гроба на патриарх Неофит

  • 18 Апр 2024
  • 159
Обвиняемият за поругаването на гроба на Патриарх Неофит Иво Димитров беше пуснат на свобода от Софийския районен съд, където беше гледана мярката му за неотклонение, предава БНТ.

ПОДКРЕПА НА БУРГАСКИЯ ПРОЕКТ ЗА ИНТЕГРИРАНА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА В СТАРА ЗАГОРА, КАЗАНЛЪК И НОВА ЗАГОРА

  • 18 Апр 2024
  • 198
Проектът на Община Бургас за нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион получи подкрепата на гражданите на Стара Загора, Казанлък и Нова Загора.

10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания в с.Атия

  • 18 Апр 2024
  • 211
10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания беше отбелязан днес с голямо тържество.

РС-Бургас участва в регионални консултации по програма за дуално обучение

  • 18 Апр 2024
  • 215
Регионалният съвет на КНСБ в Бургас участва в регионални консултации за подготовка на програма ДОМИНО 2 по Швейцарско-българската програма за сътрудничество. Те се проведоха в Областна управа – Бургас.

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

  • 18 Апр 2024
  • 190
От 14 часа днес път III-9901 Царево – Ахтопол - Резово, в участъка на моста над река Изгревско дере, е отворен за движение