« май 2022 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

10 000 украински граждани са регистрирани до този момент в Кризисния център

Близо 10 000 украински граждани са регистрирани до този момент в Кризисния център в Бургас, съобщава главният секретар на Областната администрация в Бургас Валентин Люцканов. Създадена е добра организация и със запазен ден и час, всеки украински гражданин знае точно кога може да дойде и да се регистрира за временна закрила. Затова и от дни липсата на опашки не изненадва никого. Най-много бежанци се струпват пред разкрития пункт на дирекция „Социално подпомагане“. Там могат да задействат процедурата за получаване на еднократната помощ от 375 лв. Нужно е да притежават статут за временна закрила, паспорт и адресна регистрация. Това може да се направи в дирекциите на  „Социалното подпомагане“ там, където са регистрирани. "С разкриването на повече пунктове за регистрация, нормално е натискът тук да поспадне", коментират от кризисния център. Хотели в Слънчев бряг, Несебър, Созопол, Поморие и Приморско продължават да настаняват нуждаещи се украински граждани. Тези хотели обаче все още не са си получили средствата обещани от държавата. "Сега е първият отчетен период. Хотелиерите трябва да се отчетат пред Министерството на туризма, за това какви разходи са направени и колко украинците са настанени в техните обекти. След това ще започне и изплащането. Ако има някакво забавяне, ще се разбере идните дни. Продължават да пристигат дарения от граждани и институции.  "Най-много има нужда от пакетирана храна, детски пюрета, памперси, тоалетни принадлежности."Има голяма нужда и от доброволци с транспорт, за да се използват за превоз на хора до близки до Бургас дестинации. От дарителската сметка се финансира закупуването на ваучери за гориво, които се дават на доброволците"

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Програмата на Бургас за 24 май

  • 20 Май 2022
  • 270
* Над 6500 ученици и учители ще покажат, че 24 май е любимият празник на бургазлии. Началото е от 10:30 часа, а маршрутът е пл. „Тройката“ – ул. „Александровска“ – ул. „Алеко Богориди“ – Балюстрадата

Отбелязваме Европейския ден на морето

  • 20 Май 2022
  • 243
Датата 20 май е избрана за Европейски ден на морето. Тя е определена като такава от Европейския съюз през 2007 година като част от интегрираната морска политика на организацията.

Украсяват "Богориди" с живи цветя за празника

  • 20 Май 2022
  • 226
Днес започна украсяването на ул. „Богориди“ с живи пролетни цветя. По нея другата седмица ще преминат в шествие хиляди бургаски деца. Текат последни проверки на разхлаждащата система по осветителните стълбове.

Зов за помощ за малката Натали от Бургас!

  • 19 Май 2022
  • 392
Зов за помощ. Дете с рядко генетично заболяване се нуждае от средства за животоспасяваща операция. Натали е с много рядко генетично заболяване.

Ченгене скеле, Акве Калиде и Острова се включват в „Европейска нощ на музеите“

  • 19 Май 2022
  • 389
КТК "Ченгене Скеле", ТК „Акве Калиде“ и ТК Остров „Света Анастасия“ се включват в инициативата „Европейска нощ на музеите“ на 21май (събота) с богата програма и много възможности за бургазлии и гостите на града.