« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Официалната интернет страница на община Бургас с оличие

Официалната интернет страница на Община Бургас www.burgas.bg бе отличена в конкурса „Достъпните 2021“, който е единствен по рода си и се организира от „БГ Асист“ Инициативата има за цел да обърне вниманието на обществеността върху нуждата от осигуряване на уеб достъпност за хора със зрителни увреждания. Номинациите са предложени от хора с нарушено зрение, които ежедневно използват специализирани програми т.нар. екранни четци – софтуер, който преобразува текста от екрана в говор. Незрящите хора не работят с мишка, а само с клавишни комбинации. Когато сайтът не е съобразен със съответните изисквания за работа с т.нар. екранен четец незрящият потребител не може да използва сайтът пълноценно. Всички публични сайтове на територията на ЕС трябва да бъдат достъпни за хора с увреждания съгласно Директивата за уеб достъпност за хора с увреждания ЕС 2102 от 2016 г., а българският нормативен акт за регулиране е Наредба за общите изисквания към информационните системи, регистрите и електронните административни услуги. Стандартът за уеб достъпност е Web Content Accessibility Guidelines, с който в световен мащаб се съобразяват правителства, бизнес и обществени организации. За БГАсист: е социално, специализирано предприятие, в което над 90 % от служителите са хора със зрителни увреждания /незрящи или със слабо зрение/, специалисти в потребителското тестване на уеб достъпност за хора със зрителни увреждания. Фирмата е единствената по рода си в България, предоставяща комплексни услуги и специализирани продукти за хора с нарушено зрение. Официалната церемония ще се проведе на 20 април 2022.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

В Сливен се провежда кампания в училищата „Чуй ме! Нито един повече!“

  • 19 Апр 2024
  • 28
Кампанията „Чуй ме! Нито един повече!“ на Младежки дом Сливен и над седемдесет младежки и културни организации в Сливен, под егидата на кмета Стефан Радев, вече набра скорост и постига завидни резултати.

ЕЛЕКТРИЧЕСКИ АВТОБУСИ ЩЕ ПРЕВОЗВАТ УЧЕНИЦИ

  • 19 Апр 2024
  • 63
За първи път Министерството на образованието и науката предвижда закупуването на електрически училищни автобуси.

МЗХ публикува за обществено обсъждане изменение в нормативната уредба за интервенциите в областта на агроекологията

  • 19 Апр 2024
  • 70
Министерство на земеделието и храните публикува за обществено обсъждане проект на Наредба № 10 от 2023 г. за условията и реда за прилагане на интервенциите в областта на околната среда и климата и хуманно отношение към животните.

Новите 80 автомобилa за Автомобилна администрация вече са доставени

  • 19 Апр 2024
  • 69
С нови 80 автомобила за контрол изцяло обновяваме автопарка на ИА „Автомобилна администрация“.