Режисьорът Симеон Димитров с 80- годишен юбилей

Кметът Димитър Николов поздрави големият режисьор и драматург и почетен гражданин на Бургас Симеон Димитров по случай личния му празник. „Приемете от името на бургаската общественост и от мое име сърдечни поздрави по случай 80 –годишния Ви юбилей! Изключително голям е приносът Ви за развитието на театралното изкуство в Бургас. Като режисьор в Драматичния театър „Адриана Будевска” Вие сте поставили много силни представления, оставили трайни следи в историята на българския театър и удостоявани с най- престижните отличия. Благодарение на Вас през 2007 г. бе създадена специалността „Актьорско майсторство” в НУМСИ „Панчо Владигеров”. Авторитетна школа за таланти с голямо бъдеще не само на българската, но и на световната сцена. Приемете нашата благодарност и признание за годините, отдадени от Вас на театъра, и за всички великолепни представления, възпитавали поколения в любов към изкуството. Бъдете жив и здрав и продължавайте да ни радвате с творческите си проекти! Бургас Ви обича и се гордее с Вас!“, се казва в поздравителния адрес. Емоционално видео с поздрав към любимия си учител отправи и бургаската актриса, покорила Холивуд и номинирана за „Оскар“ и „Златен глобус“ - Мария Бакалова.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

НОИ стартира програмата за профилактика и рехабилитация за 2024 г.

  • 29 Мар 2024
  • 0
т 29 март т.г. започва изпълнението на програмата за профилактика и рехабилитация за 2024 г., като са подписани договорите с 21 юридически лица за общо 50 заведения, изпълнители на програмата.

Исторически музей – Поморие кани децата на приключение с търсене на съкровища и интересна беседа

  • 29 Мар 2024
  • 9
На 06.04.2024 г. /събота/ от 14.00 часа Исторически музей – Поморие кани децата, които се интересуват от история, на истинско приключение:

НАД 1000 БЕГАЧИ ЩЕ МЕРЯТ СИЛИ НА ДЕВЕТОТО ИЗДАНИЕ НА МАРАТОН СТАРА ЗАГОРА 2024

  • 29 Мар 2024
  • 32
„До момента справката, която направихме преди минути в регистрационната система показва, че има заявили участие 1049 желаещи. Преминахме мечтаната граница от 1000 участници, около 200 са регистрираните само от град Стара Загора.“

Кметът Иван Алексиев получи пълна подкрепа в предложението си за учредяване на Фонд за развитие на Летище Бургас

  • 29 Мар 2024
  • 34
С 20 гласа ЗА от 20 присъстващи общински съветници беше прието предложението на кмета на община Поморие Иван Алексиев за учредяване на сдружение с нестопанска цел „Фонд за развитие на летище Бургас“.