Кметът Николов отличи медицинските специалисти от детското и училищното здравеопазване в Бургас

Кметът Димитър Николов поздрави медицинските специалисти от общинското детско и училищно здравеопазване, социалните центрове и домовете за хора с увреждания по повод професионалния им празник. „Това са нашите медицински сестри. Те се грижат и за децата ни в яслите, детските градини и училищата, в социалните центрове и домовете за хора с увреждания. Работата им често остава в сянка, те по-рядко получават благодарности, но без тях, както без санитарите, рехабилитаторите и всички заети в здравните грижи, не е възможно съществуването на нито едно лечебно, общинско или социално заведение. С огромна благодарност им пожелавам да са здрави, защото всички ние имаме нужда от тях“, сподели кметът Николов. На събитието, посветено на медицинските сестри в Ченгене скеле, бяха отличени 10 от най-изявените през последната година медицински сестри и специалисти по здравни грижи. Ето имената на отличените: Павлина Дечева - Детска ясла № 1 „Бургаско детство“ Ирина Вълева - Детска ясла № 5 „Щурче“ Веса Кенова - Професионална гимназия по компютърни технологии и иновации Руска Захариева - Детска градина „Калинка“ - филиал Христина Миндова - ОУ „Васил Априлов“ Мария Желева - ДГ „Звънче“ Красимира Георгиева - СУ „Добри Чинтулов“ и СУ „Йордан Йовков“ Екатерина Христова - ДГ „Звездица“ Татяна Георгиева - ДГ „Райна Княгиня“ Емилия Господинова-Енчева - ДГ „Калина Малина“ и ОУ „Хр. Ботев“ - кв. „Ветрен“

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 28
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 59
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.

Министър Вътев: Има сериозен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти

  • 28 Мар 2024
  • 65
Има огромен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти.

Полицията в тайландска провинция вече ще преследва маймуни, които създават проблеми

  • 28 Мар 2024
  • 80
Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА.

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 50
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.