« юли 2022 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Най-елитните еко награди за учащи бяха връчени в Бургас, победителите с прием в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“

За шести път в Бургас бяха обявени най-елитните еко награди за ученици и студенти в България. Националната конференция на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ „Да мислим екологично за бъдещето“ привлече участници от 22 града. Над 140 ученици и студенти, ръководени от близо 50 учители и преподаватели, представиха своите доклади-презентации свързани със замърсяване и опазване на околната среда и екосистемите. Основната тема на конкурса са екологичните проблеми и решения в регионите. Отличените ученици, които завършват средно образование, ще бъдат приети без конкурсен изпит, в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ в специалност „Екология и опазване на околната среда“. Председателят на Организационния комитет доц. Александър Димитров обърна внимание, че и тази година са постъпили много силни доклади и журито е било затруднено при оценяването. Целта на конференцията е да се повиши ангажираността и отговорността на младите хора за опазването на околната среда и екосистемите, намаляване и ограничаване на отпадъците и търсенето на зелени решения. Голямата награда беше присъдена на Христина Катранджиева от Гоце Делчев, която получи приз от името на екс министъра на околната среда и водите Ивелина Василева. Първите места в различните категории при учениците са за Константин Терзиев и Светла Паликарова от Чепеларе, Розанна Мишева и Антони Георгиев от Велико Търново, Александра Попова и Виктория Петрова от ППМГ – Бургас. Най-добрата студентска работа е на Рада Генова от Университет „Проф. д-р Асен Златаров“. Младите еколози получиха награди и от зам.-ректора на университета проф. Ирена Марковска и председателя на Общински съвет – Бургас проф. Севдалина Турманова. Традиционно конференцията се организира от бургаския ВУЗ и Студентски съвет, Община Бургас, РУО - Бургас и „Кроношпан - България“ ЕООД. Събитието е част от Националния календар на МОН за изяви по интереси на децата и учениците за учебната 2021/2022 г. Повече за катедра „Екология и опазване на околната среда“ и предстоящия прием на студенти може да откриете в сайта им: www.еоос.бг

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Легендата в плуването Петър Стойчев ще е официален гост на общинския плувен маратон от остров Света Анастасия до Моста

  • 06 Юли 2022
  • 127
Голям е интересът към предстоящия плувен маратон, организиран от Община Бургас, който ще се проведе на 9-ти юли /събота/ от остров Св. Анастасия до Моста. До момента има записани 60 плувци от цялата страната. В надпреварата ще има и международно участие.

Над 2750 ученици са прегледани по общинската програма за превенция на гръбначните изкривявания и затлъстяването

  • 06 Юли 2022
  • 120
Общо 2753 бургаски ученици на възраст от 7 до 14-годишна възраст са преминали безплатни профилактични прегледи през последните две години, откакто стартира програмата на Община Бургас за превенция и лечение на най-често срещаните в ученическа възраст заболявания – гръбначни изкривявания, затлъстяване и плоскостъпие.

Децата от общинската лятна занималня научиха повече за разделното събиране на отпадъци

  • 06 Юли 2022
  • 130
Децата от общинската лятна занималня при ЦПЛР-Бургас днес посетиха мобилен център за разделно събиране на отпадъци в ж.к. „Лазур“. Представители на Община Бургас обстойно им обясниха за ползите и начините за разделно събиране на отпадъците, за контейнерите за дрехи и други еко инициативи.

Българчета и украинчета създадоха "кораб на мира" в Бургас

  • 05 Юли 2022
  • 349
Заедно българчета и украинчета твориха "кораб на мира". Това се случи в Морското казино на Бургас, където всяко едно от децата имаше възможност да разгърне таланта си самостоятелно и да разкаже с молив и бои как изглежда мирът и къде би отишъл неговият кораб. Представите им, разбира се, са различни:

Напусна ни емблематичната бургаска поетеса Венда Райкова

  • 05 Юли 2022
  • 340
Тъжен ден за Бургас. Градът изгуби една от емблематичните личности от своите културни среди – поетесата Венда Райкова. Кметът Димитър Николов изказва своите съболезнования по повод нейната загуба.