« юли 2022 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Остават броени дни за кандидатстване в Спортното училище, бройките са 91

Свободните места са за 10 вида спорт – акробатика, художествена гимнастика, плуване, баскетбол, борба класически стил, борба свободен стил, бокс, колоездене, лека атлетика и футбол. Остават броени дни за кандидатстване в Спортното училище „Юрий Гагарин“. Крайният срок е 20 юни, понеделник. Общият брой на учениците, които ще бъдат приети тази година, е 91. Свободните места са за 10 вида спорт – акробатика, художествена гимнастика, плуване, баскетбол, борба класически стил, борба свободен стил, бокс, колоездене, лека атлетика и футбол. В пети клас ще бъдат приети общо 52 деца, а в шести 27. Седми клас ще бъде попълнен с 12 ученици по борба класически стил, борба свободен стил, бокс и футбол. Учениците се приемат след изпит по спортна подготовка. „Това, че усилено работим по проект за нова сграда, не ни разсейва и отклонява от ежедневните задължения. Повишихме дисциплината и посещаемостта в учебните часове, които се контролират с камери“, заяви директорът на Спортното училище Янчо Стойчев. Неговите амбиции не спират дотук. През учебната 2022/2023 година са планирани повече допълнителни консултации по английски език при отлично подготвени преподаватели от училището. „Нека родителите, които все още се колебаят дали да запишат децата си при нас, да им дадат шанс да станат много добри спортисти и достойни граждани“, призова директорът Янчо Стойчев и уточни, че разполагат с ученически стол и общежитие, което е още един плюс за децата спортисти. Завършилите успешно СУ “Юрий Гагарин“ получават професионална квалификация „Помощник треньор“ с диплома и Еuropass приложение към нея. Също могат да кандидатстват във всички висши учебни заведения в страната и Европейския съюз. Текст: Велизар Маджаров

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Легендата в плуването Петър Стойчев ще е официален гост на общинския плувен маратон от остров Света Анастасия до Моста

  • 06 Юли 2022
  • 130
Голям е интересът към предстоящия плувен маратон, организиран от Община Бургас, който ще се проведе на 9-ти юли /събота/ от остров Св. Анастасия до Моста. До момента има записани 60 плувци от цялата страната. В надпреварата ще има и международно участие.

Над 2750 ученици са прегледани по общинската програма за превенция на гръбначните изкривявания и затлъстяването

  • 06 Юли 2022
  • 121
Общо 2753 бургаски ученици на възраст от 7 до 14-годишна възраст са преминали безплатни профилактични прегледи през последните две години, откакто стартира програмата на Община Бургас за превенция и лечение на най-често срещаните в ученическа възраст заболявания – гръбначни изкривявания, затлъстяване и плоскостъпие.

Децата от общинската лятна занималня научиха повече за разделното събиране на отпадъци

  • 06 Юли 2022
  • 131
Децата от общинската лятна занималня при ЦПЛР-Бургас днес посетиха мобилен център за разделно събиране на отпадъци в ж.к. „Лазур“. Представители на Община Бургас обстойно им обясниха за ползите и начините за разделно събиране на отпадъците, за контейнерите за дрехи и други еко инициативи.

Българчета и украинчета създадоха "кораб на мира" в Бургас

  • 05 Юли 2022
  • 349
Заедно българчета и украинчета твориха "кораб на мира". Това се случи в Морското казино на Бургас, където всяко едно от децата имаше възможност да разгърне таланта си самостоятелно и да разкаже с молив и бои как изглежда мирът и къде би отишъл неговият кораб. Представите им, разбира се, са различни:

Напусна ни емблематичната бургаска поетеса Венда Райкова

  • 05 Юли 2022
  • 340
Тъжен ден за Бургас. Градът изгуби една от емблематичните личности от своите културни среди – поетесата Венда Райкова. Кметът Димитър Николов изказва своите съболезнования по повод нейната загуба.