Местната комисия за борба с противообществените прояви в Бургас кани учениците на спектакъла „Даскалото е COOL“

То ще се състои на 22 юни от 18.00 часа в Културния дом на НХК. Спектакълът ще бъде с вход свободен и е част от програмата за превенция на подрастващите в община Бургас. Пиесата съставлява ретроспективен роман за ученическите години на три към този момент завършени персони. Всяка една от тях има опция да оцени предишните си решения и да направи равносметка за постигнатото или пропуснатото. Стартът на тримата младежи е различен. Предпоставките им за развиване приличат на безусловно предопределени. Срещаме се с юноша от богато семейство, което прави всичко, с цел да обезпечи положително бъдеще на наследника си. Срещаме и момче от предградията, което видимо е невероятно да се откъсне от средата си и за което най-светлото бъдеще е да продава опиати и да краде. Запознаваме се и с едно „ мъжко “ момиче, чиито родители са отпътували в чужбина, с цел да могат да обезпечат прехраната на фамилията си и което се отглежда единствено. Изглежда, че всички карти са раздадени и изходът от играта е явен, но… Но дали всичко е толкова предопределено, колкото наподобява? Дали този, който има всичко, привиква и стопира да го вижда, а този, който върви гладен, знае цената на всяка троха? Героите от „Даскалото е COOL“ са изправени пред избор, който се оказва доста по-голям от всички предпоставки, които им дава средата или финансовата обезпеченост. Пиесата „Даскалото е COOL“ от Джордже Кокош, който ясно е насочил пиесата си към зрители между 14 и 18 години - на които този избор предстои. Те нагледно ще видят как можеш да пропилееш живота си и как да постигнеш мечти, които са ти се стрували невъзможни. Театралната постановка е дело на Драматичен театър - Търговище с режисьор Александър Беровски. В главните роли са актьорите Никол Оташлийска, Явор Гаджев и Давид Крумов. Сценографията е на Галина Абаджимаринова, а музиката е на Момчил Михайлов.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ЗАПОЧНА ТРЕТИ ЕТАП ОТ ОБНОВЯВАНЕТО НА ПЪТ BGS1033 - ОТ БЪЛГАРОВО КЪМ МАГИСТРАЛАТА

  • 29 Мар 2024
  • 59
Започна трети етап от проекта за обновяване на път BGS1033.

На 1 април ще чуете сирените

  • 29 Мар 2024
  • 71
На 01.04.2024г. от 11.00ч. ще се проведе тренировка по ранно предупреждение и оповестяване на населението при бедствия и за въздушна опасност.

КОРАБЪТ „БУРГУС“ ЩЕ ПЛАВА ДО ОСТРОВ СВЕТА АНАСТАСИЯ ПРЕЗ УИКЕНДА, ВИЖТЕ КАК ДА РЕЗЕРВИРАТЕ ПЪТУВАНЕ

  • 29 Мар 2024
  • 80
Ако за едни наближават обичайните почивни дни, то за други се задава дългоочаквана априлска ваканция.

НОИ стартира програмата за профилактика и рехабилитация за 2024 г.

  • 29 Мар 2024
  • 88
т 29 март т.г. започва изпълнението на програмата за профилактика и рехабилитация за 2024 г., като са подписани договорите с 21 юридически лица за общо 50 заведения, изпълнители на програмата.

Исторически музей – Поморие кани децата на приключение с търсене на съкровища и интересна беседа

  • 29 Мар 2024
  • 79
На 06.04.2024 г. /събота/ от 14.00 часа Исторически музей – Поморие кани децата, които се интересуват от история, на истинско приключение: