« юли 2022 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Местната комисия за борба с противообществените прояви в Бургас кани учениците на спектакъла „Даскалото е COOL“

То ще се състои на 22 юни от 18.00 часа в Културния дом на НХК. Спектакълът ще бъде с вход свободен и е част от програмата за превенция на подрастващите в община Бургас. Пиесата съставлява ретроспективен роман за ученическите години на три към този момент завършени персони. Всяка една от тях има опция да оцени предишните си решения и да направи равносметка за постигнатото или пропуснатото. Стартът на тримата младежи е различен. Предпоставките им за развиване приличат на безусловно предопределени. Срещаме се с юноша от богато семейство, което прави всичко, с цел да обезпечи положително бъдеще на наследника си. Срещаме и момче от предградията, което видимо е невероятно да се откъсне от средата си и за което най-светлото бъдеще е да продава опиати и да краде. Запознаваме се и с едно „ мъжко “ момиче, чиито родители са отпътували в чужбина, с цел да могат да обезпечат прехраната на фамилията си и което се отглежда единствено. Изглежда, че всички карти са раздадени и изходът от играта е явен, но… Но дали всичко е толкова предопределено, колкото наподобява? Дали този, който има всичко, привиква и стопира да го вижда, а този, който върви гладен, знае цената на всяка троха? Героите от „Даскалото е COOL“ са изправени пред избор, който се оказва доста по-голям от всички предпоставки, които им дава средата или финансовата обезпеченост. Пиесата „Даскалото е COOL“ от Джордже Кокош, който ясно е насочил пиесата си към зрители между 14 и 18 години - на които този избор предстои. Те нагледно ще видят как можеш да пропилееш живота си и как да постигнеш мечти, които са ти се стрували невъзможни. Театралната постановка е дело на Драматичен театър - Търговище с режисьор Александър Беровски. В главните роли са актьорите Никол Оташлийска, Явор Гаджев и Давид Крумов. Сценографията е на Галина Абаджимаринова, а музиката е на Момчил Михайлов.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Легендата в плуването Петър Стойчев ще е официален гост на общинския плувен маратон от остров Света Анастасия до Моста

  • 06 Юли 2022
  • 127
Голям е интересът към предстоящия плувен маратон, организиран от Община Бургас, който ще се проведе на 9-ти юли /събота/ от остров Св. Анастасия до Моста. До момента има записани 60 плувци от цялата страната. В надпреварата ще има и международно участие.

Над 2750 ученици са прегледани по общинската програма за превенция на гръбначните изкривявания и затлъстяването

  • 06 Юли 2022
  • 120
Общо 2753 бургаски ученици на възраст от 7 до 14-годишна възраст са преминали безплатни профилактични прегледи през последните две години, откакто стартира програмата на Община Бургас за превенция и лечение на най-често срещаните в ученическа възраст заболявания – гръбначни изкривявания, затлъстяване и плоскостъпие.

Децата от общинската лятна занималня научиха повече за разделното събиране на отпадъци

  • 06 Юли 2022
  • 130
Децата от общинската лятна занималня при ЦПЛР-Бургас днес посетиха мобилен център за разделно събиране на отпадъци в ж.к. „Лазур“. Представители на Община Бургас обстойно им обясниха за ползите и начините за разделно събиране на отпадъците, за контейнерите за дрехи и други еко инициативи.

Българчета и украинчета създадоха "кораб на мира" в Бургас

  • 05 Юли 2022
  • 349
Заедно българчета и украинчета твориха "кораб на мира". Това се случи в Морското казино на Бургас, където всяко едно от децата имаше възможност да разгърне таланта си самостоятелно и да разкаже с молив и бои как изглежда мирът и къде би отишъл неговият кораб. Представите им, разбира се, са различни:

Напусна ни емблематичната бургаска поетеса Венда Райкова

  • 05 Юли 2022
  • 340
Тъжен ден за Бургас. Градът изгуби една от емблематичните личности от своите културни среди – поетесата Венда Райкова. Кметът Димитър Николов изказва своите съболезнования по повод нейната загуба.