« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Бургаски ученици и студенти ще влязат в ролята на общински съветници

Бургаски ученици и студенти ще влязат в ролята на общински съветници, за да проследят отблизо процеса на вземане на решения в местния парламент. Инициативата се организира за първи път в Бургас под името „Модел Общински съвет Бургас“ и ще се проведе на 21 юни, вторник от 16.00 часа в залата на Културен дом НХК. Това дава възможност на достъп на младежите от Бургас да се включат в реално време в процеса на вземане на решения. За тази цел кандидатите трябва да попълнят формуляр, който ще им даде право на достъп до три заседания (по едно заседание на ден) на постоянните комисии към Общински съвет Бургас, както и да участват в еднодневна симулация на процеса на вземане на решения, изпълнявайки конкретна роля: на журналист, гражданин, общински съветник от групата на илюзорни политически партии, чиито имена и идеологии ще подберат самостоятелно. Освен това, младежите ще получат възможност да „влезнат в обувките“ на кмет, заместник кмет или главен архитект на Община Бургас. Линк към формуляра: https://forms.gle/5PqaPVLEkC72mrZX8 Желаещите да участват трябва да попълнят всички данни във формуляра за кандидатстване, както и да пристигнат поне 15 мин. преди началото на заседанията на избраните от тях комисии. Повече информация, график на допълнителните дейности и други инструкции ще бъдат изпратени по заявената във формуляра електронна поща.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 318
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 400
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 293
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 379
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 328
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.