« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Педагози и ученици обмениха добри практики в айтоското село Карагеоргиево

Педагози и ученици от три учебни заведения обмениха опит и добри практики в рамките на Национална програма "Иновации в действие". Домакин на събитието бе ОУ "Св. св. Кирил и Методий", село Карагеоргиево. В началото на срещата директорът на училището домакин, Силвия Томова приветства гостите от учебните заведения в селата Петко Славейков и Беловец. Тя отчете добрите практики, които са реализирани до този момент благодарение на възможността училището да бъде иновативно. От тази учебна година учениците от четвърти, пети и шести клас в ОУ "Св. св. Кирил и Методий", село Карагеоргиево имат допълнителни часове по информационни технологии и компютърно моделиране. В рамките на два открити урока децата представиха уменията по графичен дизайн и мултимедия, които са усвоили през учебната година. Пред своите гости, чрез различни програми петокласниците изработиха филм посветен на 150 годишнината на училището, която се чества тази година. По- големите им съученици от шести клас пък монтираха видео- фото албум. При изготвянето му те използваха ефекти и програми, които гостите имаха възможност да наблюдават в реална среда. Албумът включва снимки на учениците от седми клас, които тази година завършват основното си образование. По този начин шестолкасниците направиха и подарък на своите приятели, с които са за последна година заедно в това учебно заведение. Гостите имаха възможност да разгледат училището в Карагеоргиево, което разполага с модерна материална база. В края на срещата те също споделиха своя опит и представиха добрите практики и модели в своите училища.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Съдът пусна на свобода обвиняемия за поругаването на гроба на патриарх Неофит

  • 18 Апр 2024
  • 184
Обвиняемият за поругаването на гроба на Патриарх Неофит Иво Димитров беше пуснат на свобода от Софийския районен съд, където беше гледана мярката му за неотклонение, предава БНТ.

ПОДКРЕПА НА БУРГАСКИЯ ПРОЕКТ ЗА ИНТЕГРИРАНА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА В СТАРА ЗАГОРА, КАЗАНЛЪК И НОВА ЗАГОРА

  • 18 Апр 2024
  • 225
Проектът на Община Бургас за нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион получи подкрепата на гражданите на Стара Загора, Казанлък и Нова Загора.

10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания в с.Атия

  • 18 Апр 2024
  • 238
10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания беше отбелязан днес с голямо тържество.

РС-Бургас участва в регионални консултации по програма за дуално обучение

  • 18 Апр 2024
  • 240
Регионалният съвет на КНСБ в Бургас участва в регионални консултации за подготовка на програма ДОМИНО 2 по Швейцарско-българската програма за сътрудничество. Те се проведоха в Областна управа – Бургас.

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

  • 18 Апр 2024
  • 215
От 14 часа днес път III-9901 Царево – Ахтопол - Резово, в участъка на моста над река Изгревско дере, е отворен за движение