Започна третата общинска кампания за превенция на слънчевите изгаряния

От днес, 7 юли, започна третата общинска здравно-информационна кампания за превенция на слънчевите изгаряния „Слънце, здравей!“. Тази година кампанията е с фокус – промотиране слънцезащитата сред различни възрастови групи. Децата от лятната общинска занималня също се включиха в специално обособената зона с арт ателиета в района на Моста, която е предвидена за малчуганите. Там се проведоха безплатни консултации относно дерматологичните грижи през летния сезон, придружени със забавни игри за малките граждани на Бургас. Кампанията, която се организира от Община Бургас, съвместно с партньорски организации, ще продължи на различни информационни точки и през следващите летни дни. Експертите призовават хората да се забавляват под слънцето, но с отговорност към себе си и да не забравят да ползват фотозащитен крем, да носят слънчеви очила, шапки и дрехи, изработени от естествени тъкани и светъл цвят и да прекарват времето от 12.00 до 16.00 часа на закрито или сенчесто място с приемане на достатъчно количество вода.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 136
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 128
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.

Свети Георги обединява седем художници именици в галерия „Ателие R“

  • 24 Апр 2024
  • 140
Седем творци именици дават началото на първата Гергьовденска изложба в Бургас. Домакин на арт събитието е галерия „Ателие R“. Изложбата се открива в навечерието на поредицата от светли празници-на 29 април от 18.00 часа в галерията на улица „Възраждане“ 25 и обединява творци с различен натюрел и търсения в изкуството.

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 267
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 240
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.