Напредва благоустрояването зад блокове 7 и 8 в „Братя Миладинови“

След изключително успешното начало през 2021 г., изпълнението на програмата за реконструкция на улици и облагородяване на междублокови пространства „Моят град, моят квартал, моята улица“, създадена по инициатива на кмета Николов, продължава с нови обекти. Напредва работата в пространството зад блокове 7 и 8 в к-с „Братя Миладинови“. Там се изгражда паркинг с 60 места. Край него ще има зони за отдих в съществуващите зелени площи. Проектът включва нови тротоари, нови подходи към паркинга и входовете на блоковете, ново осветление и монтиране на видеонаблюдение. Наесен ще бъде внесена допълнителна растителност. Подобен проект вече бе изпълнен при съседния блок 9. Подадените по програма „Моят град, моят квартал, моята улица“ заявления от сдружени и обединени в исканията си бургазлии, дотук са 130. От тях са съгласувани и одобрени 60. Изпълнените проекти са 32. За тази година е предвиден старт и изпълнение на още приблизително 30. Кметът Николов пое ангажимент програмата да продължи до изпълнение на всички заявления, но това не може да стане наведнъж, а поетапно. Основна цел на инициативата е да направи средата на обитаване в жилищните комплекси и квартали по-привлекателна, по-социална, по-безопасна. Да се повиши качеството на живот чрез реализиране на обекти по благоустрояване и подобряване инфраструктурата в междублоковите пространства. Планираните дейности за втори етап на проекта включват: реконструкция на участъци от улици, асфалтиране на платното за движение с усилване на основата там, където е установена належаща необходимост от това, подмяна на бордюри, подмяна на капаците на ревизионни шахти, замяна на лампи на улично осветление с енергоспестяващи и допълване с ново улично осветление, изграждане на нови места за паркиране, обособяване на кътове и зони за отдих, зони за игра и забавление за децата, зони за спорт, детски и фитнес кътове, поставяне на градско обзавеждане (пейки, беседки, кошчета за отпадъци и др.). При реализацията на програмата в този втори етап се предвижда реконструкция на около 55 800 кв. м. улична мрежа, включително пешеходни тротоари, и обновяване и облагородяване на около 90 000 кв. м. незастроени площи в междублоковите пространства. Тя продължава да е отворена за кандидатстване. Как става това можете да прочетете тук: https://www.burgas.bg/bg/programa-moyat-grad-moyat-kvartal-moyata-ulitsa.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ЗАПОЧНА ТРЕТИ ЕТАП ОТ ОБНОВЯВАНЕТО НА ПЪТ BGS1033 - ОТ БЪЛГАРОВО КЪМ МАГИСТРАЛАТА

  • 29 Мар 2024
  • 63
Започна трети етап от проекта за обновяване на път BGS1033.

На 1 април ще чуете сирените

  • 29 Мар 2024
  • 71
На 01.04.2024г. от 11.00ч. ще се проведе тренировка по ранно предупреждение и оповестяване на населението при бедствия и за въздушна опасност.

КОРАБЪТ „БУРГУС“ ЩЕ ПЛАВА ДО ОСТРОВ СВЕТА АНАСТАСИЯ ПРЕЗ УИКЕНДА, ВИЖТЕ КАК ДА РЕЗЕРВИРАТЕ ПЪТУВАНЕ

  • 29 Мар 2024
  • 81
Ако за едни наближават обичайните почивни дни, то за други се задава дългоочаквана априлска ваканция.

НОИ стартира програмата за профилактика и рехабилитация за 2024 г.

  • 29 Мар 2024
  • 88
т 29 март т.г. започва изпълнението на програмата за профилактика и рехабилитация за 2024 г., като са подписани договорите с 21 юридически лица за общо 50 заведения, изпълнители на програмата.

Исторически музей – Поморие кани децата на приключение с търсене на съкровища и интересна беседа

  • 29 Мар 2024
  • 79
На 06.04.2024 г. /събота/ от 14.00 часа Исторически музей – Поморие кани децата, които се интересуват от история, на истинско приключение: