Кметът пожела успех на млади спортни таланти от Бургас в предстоящите им големи състезания

Днес кметът Димитър Николов посрещна в кабинета си някои от най-талантливите млади спортисти на Бургас. Това са: * Димитър Рачев – състезател на клуб по класическа и свободна борба „Бургас“, с треньор Николай Дачев. Тази година спечели бронзов медал от Европейското първенство в Букурещ. Ученик е на спортно училище „Юрий Гагарин“ – Бургас. * Теодора Попова – състезател на СК „Сентоки“, с треньор Живко Андреев. Тази година тя спечели бронз от Световно първенство по карате във Валенсия при 16-17 – годишните девойки. Стана и държавен шампион. Теодора е ученичка на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ – Бургас. * Стоян Снежанов – състезател на спортен клуб „Джавелин“, ръководен от Есмерай Ибрям, в който тренират хора с увреждания. Тази година той има спечелен бронзов медал на Европейските младежки игри за хора с увреждания в Чехия, от дисциплината 800 метра бягане. „Благодаря ви за успехите, гордеем се с вас! Разчитайте на нашата подкрепа в подготовката ви за предстоящите големи турнири!“, каза кметът. Димитър Рачев тренира усилено за предстоящото световно първенство по борба. Теодора се готви за поредица от силни карате турнири, а Стоян вече мисли за участие в следващата параолимпиада. На днешната среща в кабинета на кмета Николов присъстваха още Атанас Атанасов – регионален експерт в Министерството на младежта и спорта, зам.-кметът Диана Саватева и Веселина Деведжиева – началник на спортния отдел в Община Бургас.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

На Никулден фрегатата „Верни“ ще е в Бургас, отворена за посетители

  • 25 Ное 2022
  • 224
Военноморските сили на Република България ще помогнат тазгодишният бургаски Никулден да стане по-интересен и запомнящ се.

При голям интерес премина събитието, „Подобри своя бизнес още днес“

  • 25 Ное 2022
  • 176
При голям интерес премина събитието „Подобри своя бизнес още днес“, част от Националното бизнес турне, организирано от Acton COACH и списание „Български предприемач“, което се осъществи с подкрепата на Община Бургас в Културен център „Морско казино“.

Кръгла маса „Зеленината в градовете – здраве, щастие и красота” ще се проведе в Бургас на 28 ноември

  • 25 Ное 2022
  • 182
На 28 ноември, понеделник, Бургас ще е домакин на кръгла маса по темата „Зеленината в градовете – здраве, щастие и красота”. Форумът ще започне от 14 часа в експоцентър „Флора“. Негови организатори са Асоциацията на производителите на декоративни растения в България (АПДРБ) и Община Бургас.

Бургаско Уеб Дизайн Студио изработи безплатно сайт за проекта Стартъп Ченгене Скеле

  • 24 Ное 2022
  • 372
Местното бургаско студио „Арт Уеб Дизайн“ протегна ръка на Община Бургас при изпълнението на проекта Стартъп Ченгене Скеле. Неговата цел е да привлича стартиращи компании, които да провеждат обучения и да работят по свои проекти тук. А Културно-туристически комплекс „Ченгене скеле“ предоставя перфектни условия за такава дейност.

Научете историята на рок дискотека „Сатан“, разказана от създателя й Боби Траша

  • 24 Ное 2022
  • 383
Легендарният бургазлия Борислав Ташев, известен и като Боби Траша, е създателят на култовата рок дискотека от 90-те години „Сатан“. Историята на това любимо на хиляди фенове място той претвори в книга с много спомени, размисли и снимки. Тя все още е само в дигитален вариант, но ще бъде материализирана и на хартия.