« март 2023 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

На 29 и 30 юли в Бургас ще се проведе фестивалът на поетите с китара „Солени ветрове“

На 29 и 30 юли в Бургас ще се проведе фестивалът на поетите с китара „Солени ветрове“. За 14-та поредна година той привлича изпълнители от различни краища на България. За това издание пристигат двадесет соло артиста, седем дуета и две групови формации, а международните участници са от Русия и Ирландия. Фестивалът е изключително ценен с това, че дава трибуна за истинско творчество, при това съвършено некомерсиално. Може ли да бъде свободен един творец, ако му плащат, за да напише текст или музика? „Светът не може вече да бъде същият и затова е толкова важно да знаем какви сме ние самите – а това е голямата тема, за която пеят бардовете. Би било хубаво, ако можехме да пеем единствено за любов... Бардът е човек, който не само сам съчинява и изпълнява песните си, но е и винаги социално ангажиран.“, казват организаторите. Летни празници на изпятата поезия „Солени ветрове“ е фестивал с представителен и конкурсен характер. Тази година жителите и гостите на Бургас ще имат възможността да видят и чуят предимно млади таланти, подкрепени от бургаски бардове и групи. В „Песента на барда” ще чуем премиерни изпълнения и на утвърдени наши изпълнители, и на таланти, които тепърва ще се доказват. Един от любимите на бургазлии концерти е „Кучешката вахта”, в който бардовете представят свои сатирични и хумористични песни и скечове. В концерта „Бардовете по света“ ще звучат песни на световноизвестни Боб Сегер, Жорж Мустаки, Булат Окуджава, а също и на българите Бойко Георгиев, Пламен Ставрев, Асен Масларски и др. В конкурса „Срещу вятъра“ ще чуете рекорден брой от 13 нови авторски песни с гражданска позиция. Журито е в състав: Председател: Атанас Стоянов. Членове: Красимир Йорданов, Явор Георгиев, Иван Пенчев. Наградата е малка пластика на скулптора Христо Дюлгеров, специално изработена за фестивала. Проектът е финансиран със съдействието на Община Бургас. Организатор: Сдружение „СОЛЕНИ ВЕТРОВЕ”. ПРОГРАМА Сцена „Охлюва“ в Морската градина на гр. Бургас Начало на концертите: 17:30 ч. до 22:00 ч. 29 юли 1. „Песента на барда”, I част – представителен концерт, включващ по 2 нови авторски песни от участник. 2. „Кучешката вахта” – концерт с авторски сатирични и хумористични песни и пародии, скечове, и много хумор. 3. „Бардовете по света“ – концерт на чуждестранните участници и изпълнения на кавъри на известни песни на български и чуждестранни бардове. 30 юли 4. „Песента на барда”, II част. 5. „Срещу вятъра” – Конкурс за нова авторска песен, изразяваща активна гражданска позиция. 6. Награждаване и финал.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Държавна опера – Бургас ще бъде домакин на Първия международен балетен конкурс „Сара-Нора Прима“ от 4 до 9 юли

  • 22 Мар 2023
  • 172
От 4 до 9 юли 2023 г. предстои едно значимо събитие в град Бургас, което ще бъде акцент в лятната културна програма на крайморския град – Първият международен балетен конкурс „Сара-Нора Прима“, който ще бъде осъществен от Международна балетна асоциация „Сара-Нора Прима”, съвместно с Държавна опера – Бургас и Община Бургас.

В събота ще се проведе поредно издание на екоинициативата Часът на Земята

  • 22 Мар 2023
  • 147
От организацията за България оповестиха подробности за предстоящото издание на инициативата Часът на Земята. То ще се проведе на 25 март 2023 г., събота, от 20:30 до 21:30 ч.

Министър Пулев ще открие бизнес и инвестиционен форум в Бургас с български и турски компании

  • 22 Мар 2023
  • 164
Министърът на иновациите и растежа Александър Пулев ще открие в Бургас бизнес и инвестиционен форум за българо-турските икономически отношения, организиран от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия към Министерството на иновациите и растежа.

Представят програмите по тонрежисура и виртуални студийни технологии на Филиала на Софийския университет в Бургас

  • 21 Мар 2023
  • 417
В сряда, 22 март, ще бъдат представени учебните програми по тонрежисура и виртуални студийни технологии, които ще се изучават от тази есен във Филиала на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ в Бургас. Събитието ще започне от 16.30 часа в зала „Петя Дубарова“ на Културен център „Морско казино“.

Кметът Димитър Николов поздравява социалните работници по случай професионалния им празник

  • 21 Мар 2023
  • 471
Кметът Димитър Николов поздравява всички социални работници по случай професионалния им празник: