Очакват ни три дни спортни емоции в морето, на плажа и на басейн „Флора“

Очакват ни три дни спортни емоции в морето, на плажа и на басейн „Флора“. Четири са събитията, които ще привлекат интереса на бургазлии и гостите на града. Ще се проведат в петък, събота и неделя. Всичките са от спортния календар на Община Бургас. В петък в ранния следобед стартира Международната ветроходна регата „Порт Бургас 2022“. Вълните в акваторията на Бургаския залив ще порят килови яхти. Организатор на проявата е Яхтклуб „Порт Бургас“ съвместно със ЗЕАД „Булстрад Виена Иншурънс Груп“, Пристанище Бургас и Община Бургас. Гонките продължават в събота и неделя. Второто изключително атрактивно събитие е турнирът по плажен волейбол за мъже и жени, който ще се проведе от петък до неделя. Състезанието е на Северния плаж. Организатор е комисията по плажен волейбол към Българската федерация по този спорт с подкрепата на Община Бургас. Ще участват по 16 двойки при мъжете и жените. Общият награден фонд е 5 000 лева. Двойките – победители за мъже и жени ще получат по 1 000 лева. Сред участниците личат имената на изявени волейболисти като Валентин Братоев, Самуил Вълчинов, Димитър Димитров, Димитър Калчев и други. Срещите в трите дни започват в 9:00 часа. Ще се играе на две игрища. Церемонията по награждаване е в неделя между 16:00 и 17:00 часа. Басейн „Флора“ ще бъде домакин на международен турнир по водна топка за юноши за „Купа Бургас“. Това издание е 15-то поред. Ще участват отборите на ЦСКА, „Черно море“ Варна, „Батуми“- Грузия, „Нептун“ Бургас и домакините от „Черноморец“. В първия ден – петък, ще се изиграят две срещи, като началото е от 18:00 часа. В събота мачовете са от 9:30 часа и от 18:00 часа. В 9:30 е началото на срещите в неделя. След това ще продължат от 14:00 часа. Награждаването и закриването на турнира е с начален час 16:00. Международният турнир по плажно ръгби 5 ще се проведе в събота на Северния плаж. Надпреварата за е за деца, жени и мъже и е организирана от клуб „Моряците“ със съдействието на Българската федерация по ръгби, „Красико Спорт“ и Община Бургас. Това е пето издание на турнира, който ще се провежда през целия съботен ден. Награждаването е в 18:00 часа.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Богданов: ЕК одобри проект на МИИ за изграждане на единен инвестиционен портал, който ще обедини цялата административна дейност към потенциалните инвеститори

  • 28 Мар 2024
  • 109
„Европейската комисия одобри идеен проект на Министерството на икономиката и индустрията. Заедно ще изградим единен инвестиционен портал, който има за цел да обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас“.

Борбата със сивия сектор и улесненото администриране обсъдиха ръководството на Агенция „Митници“ и представители на алкохолния сектор

  • 28 Мар 2024
  • 118
Ръководството на Агенция „Митници“ се срещна с представители на десетте най-големи компании в сектора за производство и търговия на алкохолни напитки.

Специализирана полицейска операция се провежда в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел"

  • 28 Мар 2024
  • 119
Специализирана полицейска операция започна в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел".

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 157
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 131
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.