« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Бургас отново приема учени от цял свят за форум по биоинформатика и биомедицина

Участие В BioInfoMed са потвърдили 125 водещи учени от България, Мексико, Индия, Великобритания, Франция, Белгия, Полша, Турция, Норвегия, Чехия, Швейцария и други страни. Те ще представят най-съвременните изследвания и иновации в областите биомедицина, биоинформатика, компютърни технологии, обществено здравеопазване и качество на живота. Организатори на форума са Университет "Проф. д-р Асен Златаров", Институтът по биофизика и биомедицинско инженерство към БАН, Университетска болница „Царица Йоана“- София, Съюзът на учените в България и се подкрепя от Община Бургас. Сред участниците се открояват изтъкнати учени от Technological Institute of Tijuana, Switzerland - Foundation for Innovative New Diagnostics, Faculty of Life Science and Medicine, King’s College London и други престижни университети и научни институти. Сред темите на форума ще бъдат анализи на големи данни в медицината и биологията, вземане на решения в медицината, изкуствен интелект в медицината и здравеопазването, биомедицинско моделиране и инженерство, биомембрани и биоматериали, клетъчно и тъканно инженерство, изчислителна биология и биомолекулно моделиране. „Целта ни е Бургас да стане град на високите технологии и медицината. Усилията ни са насочени в тази посока“, казва проф. Сотир Сотиров, който е зам.-ректор на Университет "Проф. д-р Асен Златаров" и председател на симпозиума. Спонсори на събитието са „Топ Хоспитал Сървис“ ЕАД и „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

По думите на военния ни министър българското разузнаване следи ситуацията в Близкия изток

  • 19 Апр 2024
  • 60
Докладваха ни, че ударът в Иран е ограничен по военна цел.

ВАРНА БЕ ДОМАКИН НА СЪСТЕЗАНИЯТА ЗА МЛАДИ ТАЛАНТИ В МОДАТА, ФРИЗЬОРИ И ГРИМЬОРИ

  • 19 Апр 2024
  • 66
За поредна година МОН организира състезания за излъчване на млади таланти в модата и фризьорството, като този път домакин на пъстрото събитие беше Варна.

В Сливен се провежда кампания в училищата „Чуй ме! Нито един повече!“

  • 19 Апр 2024
  • 108
Кампанията „Чуй ме! Нито един повече!“ на Младежки дом Сливен и над седемдесет младежки и културни организации в Сливен, под егидата на кмета Стефан Радев, вече набра скорост и постига завидни резултати.

ЕЛЕКТРИЧЕСКИ АВТОБУСИ ЩЕ ПРЕВОЗВАТ УЧЕНИЦИ

  • 19 Апр 2024
  • 103
За първи път Министерството на образованието и науката предвижда закупуването на електрически училищни автобуси.