Валентин Велчев изпя "изгубена" песен на Тончо Русев

Доскоро смятаната за загубена песен на Тончо Русев и Недялко Йорданов е най-новото попълнение в репертоара на младия певец Валентин Велчев. Тя носи двойното заглавие „Молитва / Вяра, надежда, любов“ и съвсем логично премиерата й бе навръх празника на Св. Мъченици Вяра, Надежда, Любов и тяхната майка София на 17 септември 2022 г. Мелодията е една от последните композиции на автора на някои от най-големите български хитове като „Незабрава“, „За теб, Българийо“, „Телефонна любов“, „Топъл дъжд“, „Ти сън ли си“, „Огън от любов“ и много други. Той е изпратил за текст единствения си демо запис на своя стар приятел Недялко Йорданов, с когото са съавтори на „Остаряваме бавно“ и други емблематични шлагери. След като е написал стиховете, поетът е загубил файла с музиката, но за щастие на меломаните, през пролетта я открил съвсем случайно и днес тя е реализирана от носителя на наградата „Певец на годината 2021“ за дебют. Ето как я представи и самия Валентин Велчев на страницата си във фейсбук: „С #ВяраНадеждаЛюбов ви представям най-новата си песен #Молитва. Тя е написана от две от най-ярките имена в родната култура - патриархът на българската музика, композиторът Тончо Русев и големият поет Недялко Йорданов. Историята на песента е повече от интересна. Ето я разказана от самия Недялко Йорданов: "Малко преди да почине моят приятел Тончо Русев ми изтананика по телефона една мелодия и ме помоли да му напиша текст по нея... По принцип не правя това, но не можех да му откажа... Имахме десетина общи песни, бяхме стари приятели, освен това – бургазлии... Написах текста и му го пратих... След няколко дена той ми се обади, ако може да му пратя музиката, защото няма друг запис... А аз го помолих да ми прати текста, защото не го помня целия, а съм изтрил файла... На другия ден почина". Благодаря за възможността да изпея "Молитва / Вяра, надежда, любов" на Недялко Йорданов и на дъщерята на Тончо Русев - Албена Русева. Благодаря и на невероятния Пламен Велинов за прекрасния аранжимент! Честит празник! Нека не гасне свещения благослов - Вяра, надежда, любов!“. Аудиото на „Молитва / Вяра, надежда, любов“ вече е налично във всички стрийминг платформи, а съвсем скоро се очаква и видеоклипът.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на 5 възможни локации

  • 25 Апр 2024
  • 165
Попълнете нашата анкета онлайн или на място в квартала кажете своето мнение дали и как да се експлоатират подобни съоръжения В продължение на повече от десетилетие Община Бургас ежегодно залага в бюджета си целеви средства и изгражда нови паркинги от конвенционалния вид – покрито с асфалт или елементи на тревна фуга пространство, разграфено за определен брой автомобили.

Ден на отворените врати в бургаския филиал на СУ показва възможностите на софтуерните програми и новите технологии в музиката

  • 25 Апр 2024
  • 154
Филиалът на Софийския университет в Бургас отваря врати на 27 април за всички, които искат да се запознаят детайлно с обучението по мултимедийни технологии и тонрежисура.

Безплатни извънредни курсове ще има в нощта на 4 срещу 5 май по линиите Б11 и Б12

  • 25 Апр 2024
  • 160
Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че за предстоящите празнични и почивни дни – 1, 3, 4, 5 и 6 май, въвежда следната организация в работното време на касовите салони на Дружеството:

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 446
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 417
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.