« декември 2023 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Бургас за пореден път ще участва в Европейската нощ на учените

За шестнадесети път Бургас ще стане част от Европейската нощ на учените, която тази година ще се проведе на 30 септември. Организатор на събитията в града отново е Университет "Проф. д-р Асен Златаров", в рамките на националния проект КТРИО. Събитието е ежегодна инициатива, която цели да доближи изследователите до широката общественост и да привлече младите хора към научна кариера. Всяка година на форума биват представени най-новите научни открития и влиянието, което имат върху ежедневието ни и за икономическото и регионално развитие. ПРОГРАМА 14:30 ч. Официално откриване на Европейската нощ на учените в Бургас Място: Голяма аула на университет "Проф. д-р Асен Златаров" в Медицинския корпус 15:00 ч. Направление "Природни науки - Химия, Биология, Екология" - представяне на новите лаборатории за изследване на вода в Университет "Проф. д-р Асен Златаров" Място: Неорганичен корпус на университет "Проф. д-р Асен Златаров" 15:00 ч. Направление "Информационни науки" - представяне на лаборатории по проект УНИТе в Университет "Проф. д-р Асен Златаров" Място: Център за върхови постижения по проект УНИТе 15:30 ч. Демонстрация "Непознатият планктон" и приложна наука, съвместно с Международен младежки център - Бургас и Научен Център ПланетУм Място: Неорганичен корпус на университет "Проф. д-р Асен Златаров" 15:30 ч. Сигурно виртуално пространство за малки и големи: "Киберсигурност" - проф. д-р Станислав Симеонов "Отговорност на потребителя в социалните мрежи и онлайн пространството" - доц. д-р Тодор Костадинов и д-р Радовеста Стюърт Място: Център за върхови постижения по проект УНИТе 16:30 ч. Викторина с награди за учените на бъдещето Европейска нощ на учените 2022 - https://night.nauka.bg/

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Научете любопитни подробности за коледната елха на тематична лекция в Етнографския музей

  • 08 Дек 2023
  • 387
Наближава Коледа. Скоро ще настъпи и времето да си потърсим иглолистно дръвче, което да украсим за коледните и новогодишните празници. Но познаваме ли видовете иглолистни дръвчета, които се продават на пазара?

На 29 декември бургаското Поколение Х отново си прави „Среща на Дупки“

  • 08 Дек 2023
  • 407
Порасналите бургаски младежи от 80-те и 90-те години отново пожелаха да си направят „Среща на Дупки“, както някога. Това ще е трето издание. Първите две бяха посетени от стотици хора – вече реализирани в живота, с разнообразни професии, много от тях доведоха децата си.

Творци от Бургас и Сливен излязоха на протест

  • 06 Дек 2023
  • 652
Актьори и музиканти излязоха днес на национален протест под надслов „Народ без култура е народ без бъдеще!“. Те ще се съберат днес от 12:00 часа пред Министерството на културата, за да заявят исканията си за достойни възнаграждения.

Апостол Карамитев удостоен със „Сребърен кръст на Свети Николай“, трима са новите почетни граждани на Бургас

  • 06 Дек 2023
  • 616
Апостол Карамитев получи посмъртно най-високото звание - "Кавалер на сребърния кръст на Св. Николай" на Бургас. На тържествената сесия по повод най-важния празник за града ни бяха връчени отличията на трима нови почетни граждани и на хората, допринесли за развитието на Бургас, както и на трима герои, спасили човешки животи.

Кметът Димитър Николов: Честит Никулден, бургазлии!

  • 06 Дек 2023
  • 612
Кметът на Бургас Димитър Николов поздрави гражданите на града с " Честит Никулден, бургазлии!" Кметът Димитър Николов отправя поздрав към всички бургазлии и приятели на морския град по повод Никулден.