« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Пето издание на есенния арт базар по улица „Алеко Константинов”

Няма да липсват и забавления за деца. Петото издание на инициативата ще се проведе в два последователни дни – 30 септември и 01 октомври /петък и събота/, в часовете от 10.00 до 19.00.След лятната пауза Арт базар в Бургас отново събира креативни творци, а красивата уличка „Алеко Константинов” ще предложи разнообразие от изкуства за всеки вкус– картини, книги , дизайнерско спално бельо, сувенири от вестници, бижута и други. Няма да липсват и забавления за деца. Петото издание на инициативата ще се проведе в два последователни дни – 30 септември и 01 октомври /петък и събота/, в часовете от 10.00 до 19.00. Акцент в програмата на събитието, организирано от Община Бургас, е официалното откриване на най-новата галерия в Бургас. Арт пространството носи името „Генгер” и ще предлага картини на художничката Гергана Търкъланова. Галерията ще отвори врати на 30 септември от 18.00 часа. И в двата дни посетителите ще могат да разгледат интересните калъфки за възглавници, кувертюри и покривки за маси на талантливата Вяра Видева, ръчно изработените сувенири на „Морски знаци”, картини и пластики на галерия „Богориди”. Майсторът на ракита Станко Киров ще очаква ентусиасти, които ще изработят свои авторски произведения на 30 септември /петък/ от 11.00 до 19.00 часа. Участниците ще бъдат разпределени в групи. На следващия ден /събота/ той ще направи истински спектакъл и ще покаже тънкостите на тази древна техника с интересни демонстрации - от 10.30 до 19.00 часа. Сдружение „Социален център”- Бургас, с председател Марионела Стоянова са едни от интересните участници. Те ще подредят красиви сувенири от вестници – декорации за дома –панери, подложки за чаши и книгоразделители. Ръчно плетените играчки на Мария Кирякова ще ви очакват на 30 септември /петък/. По традиция в Арт базара със свои произведения ще се включат и студенти от филиала на Националната художествена академия. Те са изработили малки графики, рисунки, значки, картички и бижута. Със свой литературен кът ще се включи Издателска къща „Знаци“. Тук четящите бургазлии ще открият интересни предложения, сред които „Бургаският жаргон до 1989” на Митко Иванов, „Бохемските кафенета на соца” на Марияна Първанова, „Балетът в Бургас” на Росен Методиев, „Брюксел, разголен” на Ирина Папанчева, автобиографичната книга на маестро Стефан Диомов „Белите и черни клавиши на моя живот“ и още много интересни бургаски автори, като Антония Апостолова, книги за деца, свързани с морето и природата и др. Работилница за хартиени цветя ще очаква малчуганите от различни възрасти на 01-ви октомври от 11 до 12 часа и от 16 до 17 часа. И през двата дни ще има занимания за свободно рисуване.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 59
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 73
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 71
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 87
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 77
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.