« декември 2022 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Бургас става част от инициативата за отбелязване на Европейската година на младежта

Младежко биенале на изкуствата“ ще бъде сред основните събития за отбелязването на Европейската година на младежта – 2022 г., определена за такава от Европейския парламент. Освен биеналето, Министерството на младежта и спорта, като национален координатор на инициативата, предвижда провеждането на многобройни прояви за отбелязване на Европейската година на младежта. Целта е младите хора от европейската общност да дадат своите идеи и в тях да се формира гражданска ангажираност към основните теми за развитието на общността. „Младежкото биенале на изкуствата “ е финансирано от Европейската комисия по Договор за безвъзмездна финансова помощ № EAC-2022-0233 по проект „Европейска година на младежта, Национални координатори – България“, финансиран от Европейската комисия и със средства в рамките на бюджета на Министерството на младежта и спорта. Идеята ни е в три български града да се проведе по едно събитие с творческа насоченост, което да предостави пространство на млади хора на възраст 15-29 години да създадат и представят своята артистична визия за дългосрочната Стратегия Европа 2050. Младите хора от цялата страна ще бъдат насърчавани да създават и представят творчески проекти в три категории: Визуални изкуства – фотография, живопис, графика, илюстрация, видео и др.; Театрални изкуства - спектакъл, театър и литературни произведения; Танцово и музикално изкуство. Събитието, представящо творческите идеи на младите във вид на произведения на изкуството, е планирано за град Бургас на сцената пред Морското казино на 01.10.2022 г. (събота). Концепцията на събитието е младежи от цялата страна да представят своята визия под формата на картини, фотографии и др. Освен да посетят изложбата от проекти на млади творци, младежите посетители ще имат възможност да се потопят в творческа среда като нарисуват своята картина с визия за Европа 2050 под ръководството на художник професионалист, който да ги напътства. За целта ще бъдат осигурени 20 работни места със стативи, платна и всички необходими художествени материали за желаещите, готовите картини ще бъдат в последствие изложени за продажба с изцяло благотворителна насоченост, а средствата ще бъдат използвани за насърчаване на млади таланти на град Бургас. На сцената ще се даде възможност на млади таланти от областта да се изявят пред своите връстници.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Днес обявяват годишните литературни награди на Община Бургас на тържествена церемония в Операта

  • 02 Дек 2022
  • 320
Годишните литературни награди на Община Бургас – плакети „Христо Фотев” за поезия и „Петко Росен” за проза, както и „Пегас“ за поезия, проза или литературна критика, ще бъдат оповестени на тържествена церемония днес, 2 декември, петък, от 18 ч.в Държавна опера – Бургас, фоайе, 2 етаж.

Бургаските хора с увреждания показаха, че талантът и волята са по-важни от всичко

  • 02 Дек 2022
  • 215
Бургаските хора с увреждания показаха, че талантът и волята са по-важни от всичко. В спортна зала „Бойчо Брънзов“ потребителите от социалните центрове и услуги в Бургас се включиха в спектакъл, посветен на Международния ден на хората с увреждания – 3 декември.

Бургазлиите, които ще получат почетни награди на Никулден

  • 02 Дек 2022
  • 222
След броени дни броят на почетните граждани на Бургас ще се увеличи с още един. Към тях ще се присъедини композиторът, педагог и диригент Милена Добрева. Още няколко заслужили бургазлии ще получат заедно с нея почетни награди на тържественото никулденско заседание на местния парламент, което ще започне от 9 часа на 6 декември в Културен дом НХК.

На Никулден рибен курбан ще раздават на 5 места в Бургас

  • 01 Дек 2022
  • 527
Спазвайки традицията, Община Бургас подготвя хиляди порции рибен курбан, който ще бъде раздаден безплатно на Никулден за здраве и берекет. Ще бъде сготвена богата чорба. В нея ще има сафрид, чернокоп, паламуд и скумрия. Ще се раздават още риба на скара и по чаша вино.

Празничен ваучер за къпане в римската баня на „Акве калиде“ или посещение в Ченгене скеле

  • 01 Дек 2022
  • 404
Декември започва с много настроение и подготовка за предстоящите празнични дни. Ако все още не сте запълнили списъка с подаръци, заложете на жест, който носи емоция. Подарете незабравимо преживяване за цялото семейство и приятели с подаръчен ваучер. Той може да ви отведе до остров Света Анастасия, Ченгене скеле и „Акве калиде“.