Бургаските предприемачи могат да участват в уебинара „Как да правим бизнес с Иран?“

Европейската комисия подкрепя малките и средни предприятия от ЕС, които искат да търгуват с Иран. Европейският съюз отмени повечето от своите икономически и финансови ограничителни мерки срещу Иран след прилагането на Съвместния всеобхватен план за действие (СВПД) през 2016 г. Следователно в момента почти всички търговски дейности са разрешени между Европейския съюз и Иран, с малки изключения. ЕС призовава ограниченията да бъдат интелигентни и целенасочени, Европейската комисия полага усилия за насърчаване на законната търговия с Иран, като подкрепя компаниите да извършват бизнес дейности, съобразени със санкциите на ЕС. The Due Diligence Helpdesk е важен инструмент за подкрепа, предоставен от Комисията, за да насърчи МСП, които са готови да се ангажират с Иран, да го направят в пълно съответствие със законодателството на ЕС и в рамките на СВПД, като им предоставят безплатни консултации по конкретни бизнес проекти в Иран. На 4 октомври, от 11:00 до 12:30 ч., ще се проведе уебинар, организиран от Българската стопанска камара в сътрудничество с EU Due Diligence Helpdesk - Как да правим бизнес с Иран? Програмата включва: Как да правим бизнес с Иран, отчитайки санкциите на ЕС? Финансови трансфери между ЕС и Иран. За контакти: Веселин Илиев, Главен директор „Международно икономическо сътрудничество“ в БСК email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. тел. +3592 932 0954 Христина Каспарян, Център „Международно икономическо сътрудничество“ в БСК, e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., За регистрация: https://www.ierc.bia-bg.com/event-details/kak-da-pravim-biznes-s-iran/form

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Трамвай на приказките се движи вече в София

  • 30 Май 2024
  • 69
Трамвай на приказките се движи по столичните улици.

Мъж и жена са загинали след падане от седмия етаж на хотел в курорта "Слънчев бряг"

  • 30 Май 2024
  • 85
Мъж на 50 години и жена на 44 години са загинали след падане от седмия етаж на хотел в курортния комплекс "Слънчев бряг", съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР-Бургас.

Министър Стоянов: 156 сигнала за нарушения на изборния процес има към момента в МВР

  • 30 Май 2024
  • 83
Образуваните на етапа досъдебни производства са 70 - над два пъти повече спрямо миналата година

БУРГАСКИТЕ МОТОРИСТИ ЩЕ ЗАРАДВАТ ДЕЦАТА НА 1 ЮНИ

  • 30 Май 2024
  • 81
За седемнадесета поредна година членове на Мото клуб "Морски братя" - Бургас ще участват в празничното отбелязване на 1 юни, Деня на детето.

Контрабандни сексуални стимуланти задържаха митнически служители на МП Капитан Андреево

  • 30 Май 2024
  • 89
Контрабандни сексуални стимуланти задържаха митнически служители на МП Капитан Андреево