« март 2023 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Запишете се за младежки обмен с исландци от Рейкявик, които ще гостуват в Бургас

След като през май тази година екипът на Младежкия международен център посети Исландия в изпълнение на програма за обмен на добри практики, сега в Бургас пристигат гости от Рейкявик. В периода 17 – 21 октомври 8 ученици на 15-годишна възраст и двама служители на Младежкия център Тьорнин в исландската столица ще участват в Международна креативна резиденция. В нея могат да се включат и младежи от Бургас и областта. Основните теми са креативност, комуникативни умения и толерантност. Посредством редица неформални дейности участниците ще изследват сходствата и различията между двата народа, ще се докоснат до красотата на исландската култура и ще споделят тази на България. Желаещите да се включат трябва да направят Powerpoint презентация за България, която да представят пред исландските гости. Изисквания и параметри: Презентацията да е на английски език и да обхваща 5 теми: История; Култура (национална кухня, традиции, лайфстайл); Природа; Училище и свободно време; Съвременни предизвикателства. Информацията не трябва да надхвърля 3 слайда на тема, като се добавят уводна и заключителна страница. Няма ограничение за снимков и аудио материал. Презентациите могат да бъдат изготвени както индивидуално, така и в група (но не повече от трима души на проект). Критерии за оценяване: Изпълнение на зададените теми Оригиналност на съдържанието Дизайн Баланс между визуално оформление и текст Кандидатурите трябва да се изпратят най - късно до 13.10.22 г. на следния формуляр: https://docs.google.com/.../1FAIpQLSfLkifel2ps7H.../viewform Кандидатите с най-добри презентации ще бъдат избрани да участват в обмена. Тъй като той ще се проведе в учебно време, ще им бъде издадена извинителна бележка! Въпроси и допълнителна информация на телефон: 0885 566 781 или на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. * Община Бургас и община Рейкявик си партнират по Проект № BGLD-2.001-0002 „Създаване на Младежки международен център – Бургас“, който се реализира по програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“ и се финансира от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ФМ на ЕИП) 2014-2021.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Представят програмите по тонрежисура и виртуални студийни технологии на Филиала на Софийския университет в Бургас

  • 21 Мар 2023
  • 91
В сряда, 22 март, ще бъдат представени учебните програми по тонрежисура и виртуални студийни технологии, които ще се изучават от тази есен във Филиала на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ в Бургас. Събитието ще започне от 16.30 часа в зала „Петя Дубарова“ на Културен център „Морско казино“.

Кметът Димитър Николов поздравява социалните работници по случай професионалния им празник

  • 21 Мар 2023
  • 90
Кметът Димитър Николов поздравява всички социални работници по случай професионалния им празник:

Отворен е приемът на песни за фестивала „Бургас и морето 2023“

  • 21 Мар 2023
  • 78
Всички талантливи автори на българска музика могат да подават своите песни за Национален конкурс за песен "Бургас и морето 2023“.

Колежът по туризъм и Община Бургас обменят идеи за нови туристически маршрути

  • 20 Мар 2023
  • 397
Разработване на нови градски туристически маршрути и активно участие на преподаватели и студенти в провеждането на публични събития от календара на Община Бургас. Около тези съвместни дейности се обединиха представители на морската община и от Професионално направление Туризъм към Университет „Проф. д-р Асен Златаров“.

Бургазлии могат да помогнат за преброяване на врабчетата в България

  • 20 Мар 2023
  • 289
На 20 март всяка година хора от цял свят отправят поглед към една любима и близка до домовете ни птица – врабчето. На този ден Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) дава старт на кампанията „Ние броим врабчетата“.