« декември 2022 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Немската гимназия обмени зелени идеи с партньори по програма “Еразъм +”

Немската гимназия обмени зелени идеи с партньори по програма “Еразъм +” . НЕГ “Гьоте” бе домакин по програма “Еразъм +” на екипи от партньорските училища от Швеция, Испания и Словения. Участници в проекта “R4 - Making a difference”. Проектът е екологичен и е свързан с 17-те цели на ООН за устойчиво развитие, а зеленото послание е закодирано в самото му заглавие - четирите “R” обозначават английските думи Raise (Awareness), Recycle, Reduce и Reuse. Посредством иновативни методи, творчески ателиета и посещения на тематични обекти бургаските ученици и техните гости се запознаха с актуалните глобални проблеми на околната среда, както и с предизвикателствата, пред които сме изправени тук в нашия град, а акцентът на настоящата среща бе поставен върху начините за намаляване конкретно на битовите и хранителни отпадъци. Работата по проекта беше много динамична, организираха се работни срещи, на които учениците предлагаха решения и обменяха практики от собствените си държави. Организирана бе и лекция в университет “Проф. д-р Асен Златаров”, на която участниците в проекта се запознаха с екологичната политика на Община Бургас и дейността на Регионално депо за отпадъци Братово-Запад. Богата беше също и придружаващата културна програма - традиционните обиколки на знакови места в нашия град и региона, запознаване с българския бит и кулинария, не бяха пропуснати също песни и танци, сред които и класическото българско хоро. Всяко едно от мероприятията беше организирано по зелените стандарти на групата, без да се допуска използване на еднократни опаковки или съдове, както и изхвърлянето на хранителни продукти. Екипът на Немска езикова гимназия “Гьоте” вярва, че проектите по програма “Еразъм +” обогатяват знанията и опита на учениците, тяхната креативност и желание за откриване на нови възможности. “Те интегрират в себе си актуалния и ефективен метод на учене чрез преживяване и това е причината да продължаваме да търсим нови и нови проекти, с които да разширим кръгозора на търсещите и можещи млади хора в нашето училище”, сподели директорът на гимназията инж. Надежда Радева-Иванова.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Днес обявяват годишните литературни награди на Община Бургас на тържествена церемония в Операта

  • 02 Дек 2022
  • 319
Годишните литературни награди на Община Бургас – плакети „Христо Фотев” за поезия и „Петко Росен” за проза, както и „Пегас“ за поезия, проза или литературна критика, ще бъдат оповестени на тържествена церемония днес, 2 декември, петък, от 18 ч.в Държавна опера – Бургас, фоайе, 2 етаж.

Бургаските хора с увреждания показаха, че талантът и волята са по-важни от всичко

  • 02 Дек 2022
  • 214
Бургаските хора с увреждания показаха, че талантът и волята са по-важни от всичко. В спортна зала „Бойчо Брънзов“ потребителите от социалните центрове и услуги в Бургас се включиха в спектакъл, посветен на Международния ден на хората с увреждания – 3 декември.

Бургазлиите, които ще получат почетни награди на Никулден

  • 02 Дек 2022
  • 221
След броени дни броят на почетните граждани на Бургас ще се увеличи с още един. Към тях ще се присъедини композиторът, педагог и диригент Милена Добрева. Още няколко заслужили бургазлии ще получат заедно с нея почетни награди на тържественото никулденско заседание на местния парламент, което ще започне от 9 часа на 6 декември в Културен дом НХК.

На Никулден рибен курбан ще раздават на 5 места в Бургас

  • 01 Дек 2022
  • 526
Спазвайки традицията, Община Бургас подготвя хиляди порции рибен курбан, който ще бъде раздаден безплатно на Никулден за здраве и берекет. Ще бъде сготвена богата чорба. В нея ще има сафрид, чернокоп, паламуд и скумрия. Ще се раздават още риба на скара и по чаша вино.

Празничен ваучер за къпане в римската баня на „Акве калиде“ или посещение в Ченгене скеле

  • 01 Дек 2022
  • 403
Декември започва с много настроение и подготовка за предстоящите празнични дни. Ако все още не сте запълнили списъка с подаръци, заложете на жест, който носи емоция. Подарете незабравимо преживяване за цялото семейство и приятели с подаръчен ваучер. Той може да ви отведе до остров Света Анастасия, Ченгене скеле и „Акве калиде“.