« октомври 2023 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Немската гимназия обмени зелени идеи с партньори по програма “Еразъм +”

Немската гимназия обмени зелени идеи с партньори по програма “Еразъм +” . НЕГ “Гьоте” бе домакин по програма “Еразъм +” на екипи от партньорските училища от Швеция, Испания и Словения. Участници в проекта “R4 - Making a difference”. Проектът е екологичен и е свързан с 17-те цели на ООН за устойчиво развитие, а зеленото послание е закодирано в самото му заглавие - четирите “R” обозначават английските думи Raise (Awareness), Recycle, Reduce и Reuse. Посредством иновативни методи, творчески ателиета и посещения на тематични обекти бургаските ученици и техните гости се запознаха с актуалните глобални проблеми на околната среда, както и с предизвикателствата, пред които сме изправени тук в нашия град, а акцентът на настоящата среща бе поставен върху начините за намаляване конкретно на битовите и хранителни отпадъци. Работата по проекта беше много динамична, организираха се работни срещи, на които учениците предлагаха решения и обменяха практики от собствените си държави. Организирана бе и лекция в университет “Проф. д-р Асен Златаров”, на която участниците в проекта се запознаха с екологичната политика на Община Бургас и дейността на Регионално депо за отпадъци Братово-Запад. Богата беше също и придружаващата културна програма - традиционните обиколки на знакови места в нашия град и региона, запознаване с българския бит и кулинария, не бяха пропуснати също песни и танци, сред които и класическото българско хоро. Всяко едно от мероприятията беше организирано по зелените стандарти на групата, без да се допуска използване на еднократни опаковки или съдове, както и изхвърлянето на хранителни продукти. Екипът на Немска езикова гимназия “Гьоте” вярва, че проектите по програма “Еразъм +” обогатяват знанията и опита на учениците, тяхната креативност и желание за откриване на нови възможности. “Те интегрират в себе си актуалния и ефективен метод на учене чрез преживяване и това е причината да продължаваме да търсим нови и нови проекти, с които да разширим кръгозора на търсещите и можещи млади хора в нашето училище”, сподели директорът на гимназията инж. Надежда Радева-Иванова.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Община Бургас обявява класирането на кандидатите по основната фаза на проект LIFE за преход към алтернативни форми на отопление

  • 29 Сеп 2023
  • 472
Община Бургас изготви класирането на домакинствата, кандидатствали за преход към алтернативни форми на отопление и подмяна на старите отоплителни уреди на твърдо гориво в рамките на третия прием на документи по програма Лайф.

Ученици от село Карагеоргиево отбелязаха Европейския ден на спорта

  • 29 Сеп 2023
  • 550
Ученици от село Карагеоргиево отбелязаха Европейския ден на спорта в училище За поредна година със спортен празник учениците от ОУ “Св. св. Кирил и Методий” отбелязаха Европейския ден на спорта.

Центърът за личностно развитие ще стартира новата учебна година с концерт на сцена „Охлюва“ на 2 октомври

  • 29 Сеп 2023
  • 413
С мащабен концерт на открита сцена „Охлюва“ от 17.30 часа на 2 октомври Центърът за подкрепа на личностното развитие ще започне новата учебна 2023/2024 г. В него ще вземат участие най-талантливите деца и ученици на Бургас, записани в школите към Центъра.

12 клуба се включват в общинския „Спортен уикенд 2023“

  • 28 Сеп 2023
  • 388
И тази година тематичните уикенди в Бургас бяха повод за много емоции, събития и се радваха на огромен интерес от бургазлии и гости на града. Част от тях е и провеждането на традиционния спортен уикенд.

Бургас се включва в Европейската нощ на учените с предизвикателството на поколенията

  • 28 Сеп 2023
  • 330
Този петък, 29 септември, ще се състои 23-та Европейска нощ на учените в Бургас. Тя ще премине под мотото „Уменията и науката на бъдещето – предизвикателството на поколенията“.