« март 2023 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Бургаски проект е сред 15-те финалисти, избрани от над 300 проекта в конкурса Regiostars на Европейската Комисия

Тази година наградите Regiostars отбелязват своята 15-та годишнина по специален начин - като подберат и покажат добрия опит и постиженията сред проектите, реализирани чрез политиката на сближаване в Европа. За целта бяха заснети кратки филми, отбелязващи напредъка и резултатите на 15-те отличени през годините европейски проекти. Те са качени за гласуване на официалната страница на конкурса Regiostars - https://regiostarsawards.eu/ Гласуването вече е активирано и всеки българин /това е единственият одобрен български проект в европейския конкурс/ може да подкрепи бургаския проект, като гласува за него в онлайн платформата чрез бутона „Гласувам за любимите си проекти“. Проектът „Центрове от семеен тип Бургас“ бе финалист на Regiostars и през 2015 г., а в европейската платформа за него пише: „Децата и младежите с увреждания, живеещи в Бургас, България, получават шанса да живеят по-добре благодарение на този проект, който изгради пет модерни жилищни центъра. Освен че са добри места за живеене, тези нови сгради предлагат набор от социални услуги и услуги за грижи в подкрепа на развитието и интеграцията на 70 младежи, които имат различни нужди“. Във филма за бургаския проект се казва, че е част от деинституционализацията в България, а Бургас е сред първите градове в страната, който закрива стария тип домове за деца и ги заменя с такива, които предоставят семейни условия. „Центровете се намират в жилищните комплекси на града, което помага за интегрирането на децата в обществото. Когато заживяха сред нас, това доведе до промяна в отношението на хората и повече съпричастност към тях, което се отрази много добре на поведението, психиката и ежедневните навици на децата“, разказва във филма кметът на Бургас Димитър Николов. Предимството им е, че за малък брой деца се грижат голям брой специалисти, които работят с всяко дете индивидуално за неговото физическо и психическо развитие, а самите младежи, настанени в тях споделят, че са се научили на повече търпение, да се грижат за себе си, както и един за друг. От създаването им досега в бургаските центрове са преминали над 300 деца и младежи с увреждания. Гласуването за проектите е отворено до 15 ноември. Комисарят по въпросите на сближаването и реформите Елиза Ферейра ще награди фаворитите от онлайн гласуването на церемонията Regiostars, организирана на 17 ноември в Евора, Португалия.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Бургаската брейк школа „Бляк стайл скуод“ взе 12 награди от турнира "До откат"

  • 23 Мар 2023
  • 106
Бургаската брейк школа „Бляк стайл скуод“ взе 12 награди от турнира "До откат".

Бургаското училище „Найден Геров“ празнува 97 години от своето създаване

  • 23 Мар 2023
  • 107
Бургаското училище „Найден Геров“ отбелязва тази седмица 97 години от своето създаване. Днес, в Актовата зала на учебното заведение възпитаниците му демонстрираха, че освен много знания, притежават и редица таланти.

130 участници от цяла България се включиха в еко форума на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“

  • 23 Мар 2023
  • 109
Със 130 участници от цяла България стартира VII-та Национална конференция „Да мислим екологично за бъдещето“ за ученици и студенти. Форумът се организира от Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас и катедра „Екология и опазване на околната среда“.

Държавна опера – Бургас ще бъде домакин на Първия международен балетен конкурс „Сара-Нора Прима“ от 4 до 9 юли

  • 22 Мар 2023
  • 428
От 4 до 9 юли 2023 г. предстои едно значимо събитие в град Бургас, което ще бъде акцент в лятната културна програма на крайморския град – Първият международен балетен конкурс „Сара-Нора Прима“, който ще бъде осъществен от Международна балетна асоциация „Сара-Нора Прима”, съвместно с Държавна опера – Бургас и Община Бургас.

В събота ще се проведе поредно издание на екоинициативата Часът на Земята

  • 22 Мар 2023
  • 308
От организацията за България оповестиха подробности за предстоящото издание на инициативата Часът на Земята. То ще се проведе на 25 март 2023 г., събота, от 20:30 до 21:30 ч.