Как протича до момента бургаската инициатива Digital November

Първото от тях се състоя в новото споделено пространство за работа в Трия сити център, където експерти от Югоизточния дигитален иновационен хъб представиха пред бургаския бизнес Европейската предприемаческа мрежа и възможностите за кандидатстване по отворената мярка за Решения в областта на ИКТ и киберсигурност в МСП по Националния план за възстановяване и устойчивост. Темата се доразви и на организираната неформална среща от DSea Networking на 03.11.2022 г. От 4 до 6 ноември се проведе традиционният Хакатон Бургас, организиран от университет „Проф. д-р Асен Златаров“, тази година по много актуална тема – Киберсигурност в образованието. Отбори от ученици и студенти създадоха концепции и разработиха пилотни версии на приложения. В поредното издание на хакатона се включиха 40 участници, разделени в 11 отбора. Отбор „Inkblot Studio“, съставен от ученици от три професионални гимназии, спечели първото място с безплатно приложение, което защитава профилите на учениците и със сигнал за смяна на парола. На 5 ноември се проведоха събитията Ден на настолните игри, като част от програмата Sofia Game Night, организирано от Board Game Club Aurora – Burgas, и Гейм дизайн – работилница за деца, организирано от Robokids. Бургаските компании се включиха активно и в организираните онлайн събития Big Data Case Study Night, ITEA &COFFEE: ROBOTIC PROCES AUTOMATION и Cloud Talks. Програмата на Digital November е отворена и всеки, който желае да се включи или да организира събитие, може да изпрати линк, кратка информация или идея на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. Дигитален Ноември е инициатива на Община Бургас и DIGIHUB, която има за цел да провокира местната екосистема да работи заедно, да обсъжда и търси решения, да организира събития и да бъде по-активна в процеса на кандидатстване за финансиране по еврофондове и програми. Програмата е достъпна на следния линк: https://linktr.ee/digital.november. Събитията са отворени за посетители, но някои от тях изискват предварителна регистрация.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Зала "Младост" е домакин на Държавното първенство по художествена гимнастика за приз "Жулиета Шишманова"

  • 24 Мар 2023
  • 297
Зала "Младост" е домакин ва първия етап от Държавното първенство в категория "Елит" по художествена гимнастика за приз "Жулиета Шишманова". Шампионатът е от днес до събота. Организатори са клуб по художествена гимнастика "Черноморец" и Българска фесдерация по художествена гимнастика, с подкрепата на Община Бургас.

Южноамерикански капибари са най-новите обитатели на Зоопарк Бургас.

  • 24 Мар 2023
  • 290
Един мъжкар от вида капибара и харемът му от три женски са най-новите обитатели на Зоопарк Бургас. Младите животни вече са адаптирани и свикнаха с уютния си дом, включващ къщичка, зелена площ и басейн за почивка.

Документален филм ще представя работата на Енергийния офис на Община Бургас в европейски държави

  • 24 Мар 2023
  • 289
„Повече от 2500 души са потърсили услугите на специалистите от Енергийния офис на Община Бургас от откриването му до този момент.

Бургаската брейк школа „Бляк стайл скуод“ взе 12 награди от турнира "До откат"

  • 23 Мар 2023
  • 556
Бургаската брейк школа „Бляк стайл скуод“ взе 12 награди от турнира "До откат".

Бургаското училище „Найден Геров“ празнува 97 години от своето създаване

  • 23 Мар 2023
  • 530
Бургаското училище „Найден Геров“ отбелязва тази седмица 97 години от своето създаване. Днес, в Актовата зала на учебното заведение възпитаниците му демонстрираха, че освен много знания, притежават и редица таланти.