« декември 2022 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ изпрати третия випуск парамедици

Третият випуск парамедици получиха своите свидетелства за професионална квалификация от декана на Медицинския факултет към Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ проф. Христо Бозов. Получилите квалификация „Парамедик – четвърта степен“ могат да транспортират пострадали и болни хора, да оказват първа помощ и да асистират на лекаря в спешната помощ. Проф. Бозов обърна внимание, че част от завършилите вече практикуват в системата на спешната помощ, други надграждат знания и са студенти в специалност „Лекарски асистент“. „Гордеем се с постигнатото в университета и с вашите успехи. Специалността в този си вид е новаторска. Поздравявам ръководството, че не се отказаха въпреки трудностите“, каза зам.-кметът по образование, социални дейности и младежки политики на Община Бургас Йорданка Ананиева. Тя пожела успех на парамедиците и обърна внимание, че е трудно да си на първа линия, да взимаш бързи решения, особено когато са свързани със спасяване на човешки живот. Ректорът на университета проф. Магдалена Миткова сподели на парамедиците, че е горда от изключителните им усилия и им пожела да бъдат в новото си поприще хора с милост към пациентите. Новият випуск беше поздравен и от зам.-декана на Факултета по обществено здраве и здравни грижи проф. Евдокия Сотирова и от ръководителя на Катедра „Здравни грижи“ доц. Галина Терзиева. Сред дипломираните парамедици е и Ива Пехливанска, която е председател на новосформираното Сдружение в обществена полза "Съюз на парамедиците в България". Тя обърна внимание, че то се е случило със съдействието на проф. Христо Бозов и основните му цели ще бъдат обединяване на всички парамедици на територията на страната и тяхното достойно интегриране в сферата на спешната помощ, като част от медицинските екипи. Сдружението ще работи активно и за регламентиране на стандартите за работа на тези специалисти.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Днес обявяват годишните литературни награди на Община Бургас на тържествена церемония в Операта

  • 02 Дек 2022
  • 315
Годишните литературни награди на Община Бургас – плакети „Христо Фотев” за поезия и „Петко Росен” за проза, както и „Пегас“ за поезия, проза или литературна критика, ще бъдат оповестени на тържествена церемония днес, 2 декември, петък, от 18 ч.в Държавна опера – Бургас, фоайе, 2 етаж.

Бургаските хора с увреждания показаха, че талантът и волята са по-важни от всичко

  • 02 Дек 2022
  • 211
Бургаските хора с увреждания показаха, че талантът и волята са по-важни от всичко. В спортна зала „Бойчо Брънзов“ потребителите от социалните центрове и услуги в Бургас се включиха в спектакъл, посветен на Международния ден на хората с увреждания – 3 декември.

Бургазлиите, които ще получат почетни награди на Никулден

  • 02 Дек 2022
  • 217
След броени дни броят на почетните граждани на Бургас ще се увеличи с още един. Към тях ще се присъедини композиторът, педагог и диригент Милена Добрева. Още няколко заслужили бургазлии ще получат заедно с нея почетни награди на тържественото никулденско заседание на местния парламент, което ще започне от 9 часа на 6 декември в Културен дом НХК.

На Никулден рибен курбан ще раздават на 5 места в Бургас

  • 01 Дек 2022
  • 524
Спазвайки традицията, Община Бургас подготвя хиляди порции рибен курбан, който ще бъде раздаден безплатно на Никулден за здраве и берекет. Ще бъде сготвена богата чорба. В нея ще има сафрид, чернокоп, паламуд и скумрия. Ще се раздават още риба на скара и по чаша вино.

Празничен ваучер за къпане в римската баня на „Акве калиде“ или посещение в Ченгене скеле

  • 01 Дек 2022
  • 401
Декември започва с много настроение и подготовка за предстоящите празнични дни. Ако все още не сте запълнили списъка с подаръци, заложете на жест, който носи емоция. Подарете незабравимо преживяване за цялото семейство и приятели с подаръчен ваучер. Той може да ви отведе до остров Света Анастасия, Ченгене скеле и „Акве калиде“.