« февруари 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29      

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ изпрати третия випуск парамедици

Третият випуск парамедици получиха своите свидетелства за професионална квалификация от декана на Медицинския факултет към Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ проф. Христо Бозов. Получилите квалификация „Парамедик – четвърта степен“ могат да транспортират пострадали и болни хора, да оказват първа помощ и да асистират на лекаря в спешната помощ. Проф. Бозов обърна внимание, че част от завършилите вече практикуват в системата на спешната помощ, други надграждат знания и са студенти в специалност „Лекарски асистент“. „Гордеем се с постигнатото в университета и с вашите успехи. Специалността в този си вид е новаторска. Поздравявам ръководството, че не се отказаха въпреки трудностите“, каза зам.-кметът по образование, социални дейности и младежки политики на Община Бургас Йорданка Ананиева. Тя пожела успех на парамедиците и обърна внимание, че е трудно да си на първа линия, да взимаш бързи решения, особено когато са свързани със спасяване на човешки живот. Ректорът на университета проф. Магдалена Миткова сподели на парамедиците, че е горда от изключителните им усилия и им пожела да бъдат в новото си поприще хора с милост към пациентите. Новият випуск беше поздравен и от зам.-декана на Факултета по обществено здраве и здравни грижи проф. Евдокия Сотирова и от ръководителя на Катедра „Здравни грижи“ доц. Галина Терзиева. Сред дипломираните парамедици е и Ива Пехливанска, която е председател на новосформираното Сдружение в обществена полза "Съюз на парамедиците в България". Тя обърна внимание, че то се е случило със съдействието на проф. Христо Бозов и основните му цели ще бъдат обединяване на всички парамедици на територията на страната и тяхното достойно интегриране в сферата на спешната помощ, като част от медицинските екипи. Сдружението ще работи активно и за регламентиране на стандартите за работа на тези специалисти.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Бургас пълни солиден календар със спортни събития, които удължават туристическия сезон

  • 23 Фев 2024
  • 152
Спортният календар на Бургас за 2024 г. се запълва с големи събития, които ще доведат много гости на града. Сред тях има световни и европейски първенства. Община Бургас съдейства и се старае да насочи някои от турнирите към новата държавна зала „Арена“, за да повиши нейната заетост.

Къде тази събота ще измерват кръвна захар, телесни мазнини и калории

  • 23 Фев 2024
  • 138
Община Бургас ще проведе утре, събота, поредна профилактична здравно-информационна кампания с цел консултации за промяна към по-здравословен начин на живот на бургазлии. Този път дейностите ще се извършат в мол „Галерия“ от 14.00 до 17.00 часа.

Кметът поздрави успешни бургаски спортисти, предстои ремонт на залите „Младост“ и „Нефтохимик“

  • 22 Фев 2024
  • 361
Кметът Димитър Николов се срещна с изявени бургаски спортисти, за да ги поздрави за постигнати от тях сериозни успехи. В кабинета му гостуваха София Христова и Християна Юлиева. Те тренират в клуб „Нефтохимик“ и са ученички в спортното училище на Бургас.

Белодробната болница в Бургас обявява конкурс за лекари и медицински сестри

  • 22 Фев 2024
  • 355
Специализирана болница за активно лечение по пневмофтизиатрични заболявания - Бургас ЕООД обявява конкурс за няколко работни позиции:

В Бургас се провежда обучение на 80 учители за промените в климата чрез иновативна методика

  • 22 Фев 2024
  • 351
Общо 80 учители от Бургас участват в иновативно обучение по международна програма, което ще ги подготви да водят самостоятелно работилници за промените в климата сред учениците си. Обучението се провежда в Конгресния център с подкрепата на Община Бургас.