« декември 2022 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

126 бургаски студенти кандидатстваха за общинската семестриална стипендия

За трета поред година най-голям е броят на подалите заявление студенти от Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – 74, като най-много са в професионалните направления „„Медицина, обществено здраве и здравни грижи“ – 41 и „Педагогика“ – 17. Следващи по брой – 41 са студентите от Бургаски свободен университет в направленията „Право“ – 14 и „Софтуерно инженерство“ – 12 от БСУ. От филиала на Национална художествена академия – Бургас кандидатстваха 11 студенти. Поради неспазване на обявените срокове за подаване на заявления за участие в програмата - до 14 дни от началото на семестъра, в следващите 4 месеца стипендии да получават 41 студенти – 27 от БСУ, 12 от Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ и 2 от НХА – Бургас. Отличниците, които ще бъдат стимулирани със семестриални стипендии, от БСУ са 18, следвани от Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – 11 и 2 от НХА – Бургас. Изплащането на семестриална стипендия „Успешни студенти“ се извършва от съответния университет, в който се обучава студентът. Право на семестриална стипендия „Успешни студенти“ има студент в редовна форма на обучение в бургаско висше учебно заведение за придобиване на образователно-квалификационна степен „бакалавър“ или „магистър“, който е постигнал успех от „Много добър“ 5.00 до „Отличен“ 6.00. Информация за необходимите документи и срок за кандидатстване по програма „Успешни студенти“, може да намерите на следния линк: https://www.burgas.bg/bg/stipendii-na-uchenitsi-i-studenti Целта на общинската програма за студентски стипендии е задържане на младите хора в града, повишаване на мотивацията им за учене и развитие, подпомагане реализацията им на пазара на труда и осигуряване на квалифицирани кадри за най-търсените специалности.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Днес обявяват годишните литературни награди на Община Бургас на тържествена церемония в Операта

  • 02 Дек 2022
  • 315
Годишните литературни награди на Община Бургас – плакети „Христо Фотев” за поезия и „Петко Росен” за проза, както и „Пегас“ за поезия, проза или литературна критика, ще бъдат оповестени на тържествена церемония днес, 2 декември, петък, от 18 ч.в Държавна опера – Бургас, фоайе, 2 етаж.

Бургаските хора с увреждания показаха, че талантът и волята са по-важни от всичко

  • 02 Дек 2022
  • 211
Бургаските хора с увреждания показаха, че талантът и волята са по-важни от всичко. В спортна зала „Бойчо Брънзов“ потребителите от социалните центрове и услуги в Бургас се включиха в спектакъл, посветен на Международния ден на хората с увреждания – 3 декември.

Бургазлиите, които ще получат почетни награди на Никулден

  • 02 Дек 2022
  • 217
След броени дни броят на почетните граждани на Бургас ще се увеличи с още един. Към тях ще се присъедини композиторът, педагог и диригент Милена Добрева. Още няколко заслужили бургазлии ще получат заедно с нея почетни награди на тържественото никулденско заседание на местния парламент, което ще започне от 9 часа на 6 декември в Културен дом НХК.

На Никулден рибен курбан ще раздават на 5 места в Бургас

  • 01 Дек 2022
  • 524
Спазвайки традицията, Община Бургас подготвя хиляди порции рибен курбан, който ще бъде раздаден безплатно на Никулден за здраве и берекет. Ще бъде сготвена богата чорба. В нея ще има сафрид, чернокоп, паламуд и скумрия. Ще се раздават още риба на скара и по чаша вино.

Празничен ваучер за къпане в римската баня на „Акве калиде“ или посещение в Ченгене скеле

  • 01 Дек 2022
  • 401
Декември започва с много настроение и подготовка за предстоящите празнични дни. Ако все още не сте запълнили списъка с подаръци, заложете на жест, който носи емоция. Подарете незабравимо преживяване за цялото семейство и приятели с подаръчен ваучер. Той може да ви отведе до остров Света Анастасия, Ченгене скеле и „Акве калиде“.