Започва фото фестивал в Бургас - програмата включва 3 изложби и премиера на книга

Събитието се реализира с подкрепата на Национален фонд „Култура” и Фонд „Култура” на Община Бургас. Стартът на фестивалната програма ще бъде даден на 16 ноември /сряда/ с три от предвидените събития - две изложби и премиера на книга. От 16.00 до 18.00 часа в Дружество на бургаските художници ще може да разгледате изложба „Избрано 2“. В нея са селектирани 28 произведения на български автори от архива на НСФА. От 18.30 часа в Експозиционен център „Флора“, пак от 18.30 часа ще бъде представена и изложбата на проф. Росен Коларов – „Парчета самота“. Веднага след това, от 19.00 часа големият български фотограф Гаро Кешишян ще представи книгата си "От упор". Книгата е автобиографична монография - фотоалбум и е съставена от Красимир Машев. На 17 ноември /четвъртък/ в зала „Ал. Г. Коджакафалията”, Културен център „ Морско казино“ от 18.00 часа ще бъде подредена дебютната изложба на младия бургаски фотограф Радослав Свирецов в родния му град. Експозицията носи заглавието “Въздух и земя“. *Д-р Росен Коларов е роден на през 1959 г. в София. Завършва стоматология и е лицево-челюстен хирург. Председател на Управителния съвет на SOS Детски селища в България до 2019 г. Занимава се с фотография от близо 40 години. Участвал е в повече от 80 български и международни изложби и е носител на множество награди. Негови фотографии са част от колекциите на Музея за пресфотография в Осло и на Музея за изобразителни изкуства „А. С. Пушкин“ в Москва. Автор е на 20 самостоятелни изложби, между които „Непожеланите“, показвана във Франция и Полша. Представяне с колекция в дом Витгенщайн във Виена. Преподава фотография НБУ и СУ „Св. Климент Охридски“. Член е на фотографска академия „Янка Кюркчиева“ и е носител на статуетката на академията. Тази книга е поредния фотографски албум със социална документална фотография след "Извън фокус", „Лица, съдби, нрави“ и „25 мига от детството“.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Богданов: ЕК одобри проект на МИИ за изграждане на единен инвестиционен портал, който ще обедини цялата административна дейност към потенциалните инвеститори

  • 28 Мар 2024
  • 93
„Европейската комисия одобри идеен проект на Министерството на икономиката и индустрията. Заедно ще изградим единен инвестиционен портал, който има за цел да обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас“.

Борбата със сивия сектор и улесненото администриране обсъдиха ръководството на Агенция „Митници“ и представители на алкохолния сектор

  • 28 Мар 2024
  • 102
Ръководството на Агенция „Митници“ се срещна с представители на десетте най-големи компании в сектора за производство и търговия на алкохолни напитки.

Специализирана полицейска операция се провежда в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел"

  • 28 Мар 2024
  • 106
Специализирана полицейска операция започна в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел".

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 143
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 121
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.