« декември 2023 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Научете историята на рок дискотека „Сатан“, разказана от създателя й Боби Траша

Представянето на проекта ще се състои на 25 ноември, от 18 ч., в Културен център „Морско казино“, зала „Георги Баев“. Как бе създадено това култово място без аналог по света, какво се случваше в него вечер – можете да научите от самия Боби. Той ще ви го разкаже, ще покаже автетнични кадри, ще отговори на въпросите ви. Ще можете да си направите снимки за спомен с единствената запазена и реставрирана фигура от пищната сценография на Сатан – малкият Гаргойл. Ще можете да си тръгнете с оригинален колаж с кадри от култовата дискотека, подписан от Боби с персонализирано посвещение. Всичко това ще се случи в приятна обстановка с чаша вино в ръка. Припомняме на съвремениците и разясняваме на по-младите, че рок клуб „Сатан“ имаше уникален сценичен интериор, вдъхновен от митични създания. Но нищо от него не бе окултно, а пречупено през призмата на иронията и шегата. Мизансценът бе наситен с майсторски изработени макети, които сега бихме нарекли 3D фигури. Над бара бе разперил криле триглавият дракон Колхиан, пазещ гнездо с 5 драконови яйца. Сцената бе в зейналата паст на зъбата акула. От стените изскачаха Смъртта и Fear of the apple tree, или „дяволското дърво“. Самият Боби Траша бе в диджейската кабина, обхваната от огромен паяк тарантула и оплетена с вериги. Сега, 23 години след края на това истинско явление в живота и културата на Бургас, можем да възкресим историята му и да помогнем за издаването на книгата, написана от първо лице с много откровения.  

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Вижте къде на Никулден може да опитате от рибния курбан

  • 05 Дек 2023
  • 254
Никулденската трапеза е неизменна част от празника на Бургас 6 декември. И тази година по традиция Община Бургас организира приготвянето и раздаването на рибен курбан за жителите и гостите на морския град.

Община Бургас с отличие за иновации в публичния сектор

  • 05 Дек 2023
  • 221
Община Бургас получи отличие за въвеждане на мерки за равен достъп на хората, използващи български жестов език на официалната интернет страница. Наградата бе връчена по време на събитие в Пловдив, посветено на разработването и внедряването на иновации в администрацията.

Бургаските хора с увреждания показаха, че пред таланта и волята няма граници

  • 05 Дек 2023
  • 222
Хората с увреждания и потребители на социалните услуги в община Бургас показаха много воля, желание и талант на сцената на Младежкия културен център. Тържеството беше посветено на Международния ден на хората с увреждания – 3 декември.

Бургас ще има най-хубавата коледна елха в България

  • 04 Дек 2023
  • 406
Бургас ще посрещне предстоящите празници с най-впечатляващата елха в България. Светлините на коледното дърво, ще бъдат запалени по традиция на празника на морския град Никулден. Тогава ще грейнат и лампичките от празничната украса по улиците на града.

Подарете най-мечтания подарък за Коледа на дете или възрастен в неравностойно положение

  • 04 Дек 2023
  • 387
Кога, ако не на Рождество Христово, можете да отворите сърцето си и зарадвате някого с жест на внимание и желан подарък. Това е и целта на превърналата се в добра традиция предпразнична кампания на Община Бургас – „Подари от сърце“.