« февруари 2023 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Големи американски ИТ компании представиха възможностите за партньорства с бургаския бизнес

"Благодаря, че избрахте Бургас, за да представите възможностите за партньорство между американските и нашите компании. В града ни офиси и екипи в ИТ и аутсорсинг сектора имат 44 компании. Заетите в тях са над 1600 души, а свободните работни места са над 350. Затова преди 4 години открихме ИТ гимназия, в която основна роля има бизнеса. Тази година завършва първият випуск, който ще осигури на индустрията над 120 подготвени кадри. Използвам трибуната да отправя покана към компаниите, които днес ни гостуват да се присъединят към екосистемата ни, сформирайте екипи и отворят офиси в Бургас", сподели по време на събитието кметът Димитър Николов. "Офисът ни е в София, но искаме да работим и с Бургас. Търсим нови бизнес възможности по няколко причини. Бургас е лидер в ИТ проектите. Бургас привлича инвестиции”, каза Хана Каменетски от Представителството на Търговския департамент към Посолството на САЩ в България. Старши търговското аташе в Представителството на Търговския департамент към Посолството на САЩ в България г-жа Хана Каменетски презентира пред присъстващите в залата на хотел „Приморец“ услугите и програмите на Търговското представителство на САЩ, които представляват интерес за българските компании. Свои презентации представиха ИТ компаниите: Epam, Hewlett Packard Enterprise, ESRI, COMPUTER 2000, Haliant, IBM, Dell Technologies, DXC Technology и Microsoft. Американските компаниите обсъдиха актуални въпроси, свързани с постигане на модерна и устойчива градска среда, инициативи и проекти, от които могат да се възползват местните училища и университети, актуални решения насочени към бургаския бизнес, както и добри примери за установени вече партньорства. На срещата присъстваха ректорите на университет „Проф. д-р Асен Златаров“ и Бургаски свободен университет – проф. Магдалена Миткова и проф. Милен Балтов, деканът на Медицинския факултет - проф. Христо Бозов, директори на бургаските гимназии, ученици от Компютърната гимназия в Бургас и представители на бургаския бизнес от различни сектори на икономиката.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Микро, малки, средни и големи предприятия могат да кандидатстват за въвеждане на енергийна ефективност в сградите си

  • 06 Фев 2023
  • 46
Община Бургас продължава да следи за отворени програми в подкрепа на бизнеса и гражданите. Ето една такава. Нека бургазлии бъдат активни, за да привлекат част от средствата на наша територия.

Българо-турски бизнес форум ще се проведе в Бургас на 16 февруари

  • 03 Фев 2023
  • 547
ИАНМСП и Българо-турската търговско-индустриална камара организират двустранен бизнес форум на 16 февруари 2023 г. в гр. Бургас. Той ще се проведе в зала „Черноморие“ на Международния конгресен център в морския град.

Програма за честване на 145 години от Освобождението на Бургас

  • 03 Фев 2023
  • 492
В първия ден на следващата седмица Бургас ще чества 145 години, откакто се е освободил от османско иго. На 6 февруари си спомняме, че цената на свободата често се измерва в човешки животи.

Burgas Game Jam се завръща с ново предизвикателство

  • 01 Фев 2023
  • 777
След като пандемията сложи на пауза любимия хакатон на бургазлии Burgas Game Jam, той се завръща ударно през 2023 с ново издание. Събитието е част от глобалната мрежа Global Game Jam и ще се проведе в 3 последователни дни от 3-ти до 5-ти февруари в Експозиционен център „Флора“, любезно предоставен от Община Бургас.

От днес отново ще се приемат документи за подмяна на отоплителните уреди по Програма LIFE

  • 01 Фев 2023
  • 752
Община Бургас стартира от 01 февруари, сряда, втори прием на документи за участие в Основната фаза на Интегрирания проект по Програма ЛАЙФ, който предвижда преход към алтернативни форми на отопление на домакинствата.