« февруари 2023 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

ЕVN и Община Бургас в разговор за по-добро обслужване в кварталите и опазване на птиците

В разговора помежду си те отчетоха свършената досега работа по проекта „Безопасна мрежа за бургаските езера“ (LIFE Safe Grid for Burgas), който се изпълнява от Eлектроразпределение Юг (част от групата на EVN България) в партньорство с БДЗП (Българското дружество за защита на птиците) и се финансира по програма LIFE на Европейския съюз. Проектът е на стойност 5.5 млн. евро и предвижда вкарване на над 50 километра електропроводи под земята. Той се реализира в района на влажните зони около гр. Бургас, а именно Атанасовско езеро, Бургаско езеро (Вая), Комплекс Мандра-Пода и Поморийско езеро. Негова основна цел е защита на птиците във влажните зони около Бургас чрез премахване на въздушните проводници и вкарването им под земята. По време на срещата стана ясно, че в част от дейностите, свързани със съгласувателни процедури и разрешителни режими, се отчита забавяне. Предвид на това, че навременното им издаване е от съществено значение за спазване на сроковете, залегнали в плана на проекта, одобрен от Европейската комисия, ЕVN и Община Бургас заедно ще търсят съдействие от съответните ведомства и институции за преодоляване на проблемите и успешното довършване на проекта. „Това е в интерес на кварталите „Черно море“, „Рудник“, „Банево“, „Ветрен“, „Сарафово“ и други населени места в нашата община, защото с изпълнението на проекта ще бъде ограничен броят на авариите, причиняващи смущения в електрозахранването. Не по-маловажна за нас е и екологичната част. От години рекламираме Бургас като град на птиците и една от най-важните спирки в миграционния им маршрут. Така че бихме искали все по-малко от тях да загиват от токов удар или сблъсък с въздушни електропроводи.“, коментира кметът Димитър Николов. В срещата с ЕVN участва и зам.-кметът Чанка Коралска.   Повече подробности за проекта можете да прочетете тук: https://www.burgas.bg/bg/novini/evn-balgariya-i-bdzp-startirat-v-burgas-proekt-za-vkarvane-na-elektroprovodi-pod-zemyata-i-zashtita-na-ptitsite/   Информация за проекта е налична и тук: http://www.lifesafegridforburgas.bg/    

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Микро, малки, средни и големи предприятия могат да кандидатстват за въвеждане на енергийна ефективност в сградите си

  • 06 Фев 2023
  • 18
Община Бургас продължава да следи за отворени програми в подкрепа на бизнеса и гражданите. Ето една такава. Нека бургазлии бъдат активни, за да привлекат част от средствата на наша територия.

Българо-турски бизнес форум ще се проведе в Бургас на 16 февруари

  • 03 Фев 2023
  • 543
ИАНМСП и Българо-турската търговско-индустриална камара организират двустранен бизнес форум на 16 февруари 2023 г. в гр. Бургас. Той ще се проведе в зала „Черноморие“ на Международния конгресен център в морския град.

Програма за честване на 145 години от Освобождението на Бургас

  • 03 Фев 2023
  • 486
В първия ден на следващата седмица Бургас ще чества 145 години, откакто се е освободил от османско иго. На 6 февруари си спомняме, че цената на свободата често се измерва в човешки животи.

Burgas Game Jam се завръща с ново предизвикателство

  • 01 Фев 2023
  • 775
След като пандемията сложи на пауза любимия хакатон на бургазлии Burgas Game Jam, той се завръща ударно през 2023 с ново издание. Събитието е част от глобалната мрежа Global Game Jam и ще се проведе в 3 последователни дни от 3-ти до 5-ти февруари в Експозиционен център „Флора“, любезно предоставен от Община Бургас.

От днес отново ще се приемат документи за подмяна на отоплителните уреди по Програма LIFE

  • 01 Фев 2023
  • 750
Община Бургас стартира от 01 февруари, сряда, втори прием на документи за участие в Основната фаза на Интегрирания проект по Програма ЛАЙФ, който предвижда преход към алтернативни форми на отопление на домакинствата.