КТК „Ченгене скеле“ представя фотоизложба за живота на рибарите

Уникалните кадри, подредени в изложба до морския бряг, ще разкрият живота на рибарите в рибарското селище Ченгене Скеле край Бургас. „В рамките на няколко дни ще имаме възможност да проследим тяхното ежедневие, макар и за кратко ще се опитаме да заживеем с техните болки и радости и да ги пресъздадем чрез средствата на фотографията. Рибарите са страхотни хора, сърдечни, с много истории за споделяне. Пленерът е „римейк“ на друг такъв от 2011 г. Надяваме се и този да събуди интереса на жители и гости на Бургас“, споделят организаторите. Към екипа на фотопленера се присъединява и фотографът Иван Миладинов, който прояви спонтанен интерес към темата. Амбицията на „Осмо изкуство“ е това събитие да се превърне в традиция, защото животът на рибарите винаги вълнува. Фотоклубът е основан преди 10 години и се радва на активен живот. Изложбата в комплекс „Ченгене скеле“ ще включва над 40 кадъра и ще може да бъде разгледана до края на годината. Тя се открива в навечерието на Никулден по стар стил, който рибарите отбелязват на 19 декември. След Бургас фотопленерът ще може да бъде разгледан от жителите на Севлиево.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Античен град Хераклея Синтика край Петрич вече е отворен за посетители

  • 20 Апр 2024
  • 310
Античният град Хераклея Синтика е сред най-привлекателните археологически обекти на Балканите през последните 15 години. За него пишат древни гръцки и латински автори, сред които Омир, Херодот и Тукидид. С радост Ви информираме, че Античен град Хераклея Синтика отново е отворен за посетители! Новия облик на града ще Ви пренесе векове назад, а всичко което ще видите тук е такова, каквото са го оставили древните му обитатели.

Царицата на Розата Карлово 2023 и нейна подгласничка посетиха Китай

  • 20 Апр 2024
  • 349
Царицата на Розата Карлово 2023 Антония Лалова и нейната подгласничка Дани Илиева пътуваха до Китай, по покана на кмета на курортния град Саня, в периода 04.04.2024 г. – 17.04.24 г.

ПЕЩЕРА „ДОБРОСТАНСКИ БИСЕР“ КРАЙ АСЕНОВГРАД – ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО ЗА ПРИКЛЮЧЕНЕЦА

  • 20 Апр 2024
  • 312
Пещера „Добростански бисер“ край Асеновград отваря врати на 1-ви май.

КМЕТЪТ СТАНИСЛАВ ДЕЧЕВ НАГРАДИ ШАМПИОНИТЕ НА МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР ПО ТЕНИС В ХАСКОВО

  • 20 Апр 2024
  • 351
Александър Василев от България и Надя Кулби от Полша спечелиха шампионските титли на Международния турнир от сериите ITF – втора категория до 18 години Хасково 2024.

Министърът на правосъдието Мария Павлова посети новия затворнически комплекс в дупнишкото село Самораново

  • 20 Апр 2024
  • 257
Министърът на правосъдието Мария Павлова посети новия затворнически комплекс в дупнишкото село Самораново.