« февруари 2023 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Младите лекари на Бургас учредиха своя организация, кметът Николов им обеща подкрепа

На събрание с участието на 60 млади лекари от областта, за председател на организацията бе избран д-р Стамен Пишев – кардиолог в УМБАЛ “Сърце и мозък“. Зам.-председател е д-р Диян Господинов – кардиолог в МЦ “Д-р Стайков“. Секретар на секцията стана д-р Павел Минев – специалист по образна диагностика в УМБАЛ Бургас. Всички изброени представители на ръководството на младежката съсловна организация се срещнаха с кмета Димитър Николов и заместника му Йорданка Ананиева, за да се представят и предложат своята подкрепа при провеждане на общинските здравни политики. Кметът прие с удоволствие подадената ръка, поощри инициативността на младите лекари и пое ангажимент организацията им да получава реципрочна подкрепа от местната власт, за да се развива през следващите години. Като точка номер едно, Общината ще осигури помещение за офис. Кметът предложи училищните лекари в Бургас, които също са предимно млади специалисти, да се интегрират в новата структура. Той и гостуващите му медици се обединиха около мнението, че трябва да се установи тясно сътрудничество с Медицинския факултет в университета „Проф. д-р Асен Златаров“. „Повече академизъм в бургаската медицина е една от най-важните ни цели.“, казаха младите лекари. „Предлагам заедно да разработим допълнителна програма за специализации в Бургас. Ще я финансираме ние, защото имаме интерес да привличаме и задържаме повече млади лекари тук. На такива специалисти ще продължим да предлагаме евтин наем в общински жилища.“, каза кметът Николов. По време на срещата в кабинета му двете страни се разбраха да сключат помежду си официално споразумение за сътрудничество, съдържащо конкретни ангажименти. Един от тях ще е съвместното организиране на голям научен форум в града. На Община Бургас предстои да събере екип за бъдещата Многопрофилна болница за активно лечение на детски болести „Света Анастасия“. Това е друга допирна точка за бъдещо сътрудничество с Младежката секция към Районната колегия на Българския лекарски съюз. Част от проекта е обучението на екипа в някои от най-реномираните детски болници в Европа. По време на разговора с кмета Николов младите лекари на Бургас представиха част от първите идеи, които планират да реализират. Те искат да си сътрудничат повече в рамките на новото обединение, за да се развиват по-ефективно в професията, да помагат на младите си колеги при тяхната специализация, да организират превантивни кампании за социалнозначимите заболявания, повишавайки здравната култура на хората в областта, да организират научни форуми и други събития.  

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Българо-турски бизнес форум ще се проведе в Бургас на 16 февруари

  • 03 Фев 2023
  • 543
ИАНМСП и Българо-турската търговско-индустриална камара организират двустранен бизнес форум на 16 февруари 2023 г. в гр. Бургас. Той ще се проведе в зала „Черноморие“ на Международния конгресен център в морския град.

Програма за честване на 145 години от Освобождението на Бургас

  • 03 Фев 2023
  • 483
В първия ден на следващата седмица Бургас ще чества 145 години, откакто се е освободил от османско иго. На 6 февруари си спомняме, че цената на свободата често се измерва в човешки животи.

Burgas Game Jam се завръща с ново предизвикателство

  • 01 Фев 2023
  • 775
След като пандемията сложи на пауза любимия хакатон на бургазлии Burgas Game Jam, той се завръща ударно през 2023 с ново издание. Събитието е част от глобалната мрежа Global Game Jam и ще се проведе в 3 последователни дни от 3-ти до 5-ти февруари в Експозиционен център „Флора“, любезно предоставен от Община Бургас.

От днес отново ще се приемат документи за подмяна на отоплителните уреди по Програма LIFE

  • 01 Фев 2023
  • 750
Община Бургас стартира от 01 февруари, сряда, втори прием на документи за участие в Основната фаза на Интегрирания проект по Програма ЛАЙФ, който предвижда преход към алтернативни форми на отопление на домакинствата.

Община Бургас ще предоставя здравни услуги чрез телемедицина на трудноподвижни и самотни възрастни граждани

  • 01 Фев 2023
  • 772
Община Бургас ще предостави здравни услуги от разстояние чрез телемедицина на трудноподвижни и самотно живеещи възрастни граждани, които са потребители на социалните заведения в града. Предложението е на кмета Димитър Николов и получи единодушната подкрепа на общинските съветници днес.