« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Представиха нов метод за улавяне на възпалителен процес пред директори на детски заведения в Бургас

Срещата между педагозите, ректорът на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ проф. Магдалена Миткова и д-р Антон Танев се състоя във връзка с усложнената епидемична обстановка в областта със съдействието на Община Бургас. Иновативният и уникален продукт е вписан в българското патентно ведомство и е резултат на упорита, отговорна научна работа в условията на публично-частно партньорство. Чрез него денонощно може да се проследява телесната температура на деца и възрастни, без да се използва устройство. Индикаторът е в състояние да регистрира всякакво възпаление, от различен характер, в човешкия организъм още при появата му. Продуктът вече се произвежда от „УНИХимКо Терм ООД“ и беше предоставен безвъзмездно, като мостра, на представителите на детски заведения. По време на срещата д-р Антон Танев сподели интересни факти относно здравето, превенцията и тенденциите в борбата със сезонните грипове и вируси.   Термохромният индикатор е уникален и иновативен, поради следните качества: - Напълно безвредния си състав; - Бърз начин да се регистрира в реално време повишаването на телесната температура на човек; - Действа продължително време като апликация върху човешката кожа; - След използване не е необходимо да се съхранява като вреден отпадък; - Бързо визуално отчитане в проследяване промяната на телесната температура в продължителен период от време, а не само в определен момент – минута или час; - Възможност да се използва ежедневно и/или постоянно.   Как измерваме телесната температура? - Използваните до момента живачни, спиртни и електронни термометри бяха единствената възможност за измерване на телесната температура. - Чрез поставяне на еднократна апликация от Термохромния индикатор незабавно и в реално време може да бъде отчетена телесната температура. Невероятното предимство на този продукт е, че в момента, в който температурата започне да се повишава, посредством цветова промяна на нанесената апликация, с точност от 0,1°С, може да се регистрира температурната стойност още преди организма да реагира чрез други симптоми. - Термохромният индикатор на „УНИХимКо Терм“ позволява да се проследява температурата след еднократното му нанасяне в продължение до 48 часа. Това зависи от правилното изпълнение на инструкциите. - Продуктът е разработен на основата на микрокапсулиран пигмент, разтворим в неводна биосреда. Почиства се лесно с вода или суха кърпа.   Повече за продукта може да откриете на адрес http://www.unichimko-therm.com/

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 243
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 290
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 222
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 281
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 245
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.