« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Нова улица свързва предприятията в зона „Мадика“ с магистрала „Тракия“

Те са: * На „Търговска Лига - Глобален аптечен център“ АД – за изграждане на многопрофилна болница за активно лечение "Сърце и Мозък". * За изграждане на предприятие за опаковки за хранително-вкусовата промишленост. Инвестицията е на „Сидоренко Фудтех“ ЕООД и „Сидоинвест“ ЕООД. Освен тях, в зона „Мадика“ развиват дейност редица други малки и средни предприятия, а интересът към изграждане на нови е сериозен. Затова Община Бургас пое ангажимент и целенасочено инвестира средства и усилия в изграждането на инфраструктура, която да подобри комуникациите в района. В резултат бе изградена нова пътна отсечка, свързваща бул. „Проф. Яким Якимов“ със зона „Мадика“, дълга 400 метра. Вече е готова връзката от болница „Сърце и мозък“ до главния републикански път I-6 Бургас - „Ветрен“, дълга 300 метра. Работи се по локала, правещ обратната връзка – от републикански път I-6 Бургас - „Ветрен“ към зона „Мадика“. Неговото изграждане трябва да приключи тази година. „За да обезпечим нормалната дейност на инвеститорите, като добър партньор ние влагаме общински средства за изграждането на съвременна довеждаща инфраструктура в „Мадика“. Новите отсечки дават перспектива за развитие както на съществуващите, така и на бъдещи нови предприятия в зоната, тъй като така се осъществява връзка с магистрала „Тракия“!“, каза кметът Димитър Николов. Друга бизнес зона, която има нужда от нова довеждаща инфраструктура, за да заработи на пълни обороти, е Фаза 2 на Индустриален и логистичен парк – Бургас, разположена близо до „Меден рудник“. Очаква се завършването на Северния обход да подобри транспортното обслужване и да привлече нови инвеститори в още една перспективна бизнес зона на Бургас – тази край така наречения Пети километър.  

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Собствениците на незаконно поставени каравани започнаха да ги премахват от държавните имоти, останалите ги грозят солидни глоби

  • 16 Апр 2024
  • 32
Междуведомствената комисия, организирана по инициатива на областния управител на област Бургас Пламен Янев, продължава с щателните проверки за незаконно поставени каравани, палатки и кемпери върху територията на морски плажове, гори, земеделски имоти, защитени територии и местности в област Бургас – всички имоти държавна собственост.

Журналистите в Гърция стачкуват заради липсата на колективни трудови договори

  • 16 Апр 2024
  • 49
Гръцките журналисти провеждат 24-часова стачка във вторник в знак на протест срещу отказа на работодателите да подпишат колективни трудови договори в частните медии, ниските заплати и заплахата за плурализма, съобщиха техните синдикати.

Олимпийският факел на Париж 2024 г. е запален в древна Олимпия

  • 16 Апр 2024
  • 73
Факелът за Олимпийските игри в Париж през 2024 г. беше запален в древна Олимпия на традиционна церемония във вторник, отбелязвайки последния участък от седемгодишната подготовка за началото на игрите на 26 юли.

През май и юни ще продължат безплатните медицински прегледи в населените места на община Айтос

  • 16 Апр 2024
  • 74
Поради големия интерес от страна на жителите на населените места в община Айтос, Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) в града ще продължи своята доброволческа кампания за безплатни медицински прегледи и през месеците май и юни.

Премиерът Главчев: Действаме безкомпромисно по отношение на всички сигнали за купуване на гласове

Действаме безкомпромисно по отношение на всички сигнали за купуване на гласове.