Млади бургаски таланти играят комедии по Чехов на 25 януари в Културен дом НХК

Това е първата самостоятелната изява на младите и талантливи ученици от 10-и клас със специалност „Актьорско майсторство за драматичен театър“ на Даниела Георгиева – Стоянова в НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ - гр. Бургас. Спектакълът ще се играе на 25.01.2023 г. в Културен дом НХК, от 19:00 часа. Какво да очаквате ли? Ще се смеете с „шегите“ на Антон Павлович Чехов, ще се замислите над превратностите на живота и ще заживеете с героите от едноактните пиеси на великия автор – „Обвиняемият“, „Предложение“, „Мечка“ и „Юбилей“. Участват: Деница Камбурова, Атанас Пределиев, Божидар Пехливанов, Гергана Динкова, Веселин Тенев, Мартин Германов, Мария Петрова, Даря Петрова, Георги Кърчев, Никол Николова. В интермедиите ще видите абитуриентите от специалност актьорско майсторство: Бояна Велкова, Жана Бързилова, Ива Генчева, Мария Василева, Петя Ангелова, Станислава Левенова, Иван Терзиев, Никола Янакиев. Билети се продават на каса НХК, тел. 0882 347 373.   „Обвиняемият“ В хотел се осъществява случайна среща между обвиняемия Зайцев и Зиночка – младата съпругата на обвиняващия го прокурор. Между тях възниква кратка любовна авантюра зад гърба на нищо неподозиращия съпруг.   „Предложение“ Как е възможно едно предложение за женитба да се превърне в комична картина, осеяна с безсмислени спорове и няколко ситуации с възможен фатален край?   „Мечка“ Млада вдовица, дала обет за вярност към наскоро починалия си съпруг, бива посетена от обаятелен офицер. Причината за неговото идване е да си върне заем, останал непогасен от покойния. В нарастващия спор се стига до обявяване на дуел, в който и двамата се оказват победени.   „Юбилей“ В деня на Юбилейната годишнина на една частна банка, председателят на управителния съвет се опитва да подготви всичко за визитата на важни гости. Но в банката се появяват нови и нови пречки към това всичко да е перфектно.    

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Античен град Хераклея Синтика край Петрич вече е отворен за посетители

  • 20 Апр 2024
  • 76
Античният град Хераклея Синтика е сред най-привлекателните археологически обекти на Балканите през последните 15 години. За него пишат древни гръцки и латински автори, сред които Омир, Херодот и Тукидид. С радост Ви информираме, че Античен град Хераклея Синтика отново е отворен за посетители! Новия облик на града ще Ви пренесе векове назад, а всичко което ще видите тук е такова, каквото са го оставили древните му обитатели.

Царицата на Розата Карлово 2023 и нейна подгласничка посетиха Китай

  • 20 Апр 2024
  • 81
Царицата на Розата Карлово 2023 Антония Лалова и нейната подгласничка Дани Илиева пътуваха до Китай, по покана на кмета на курортния град Саня, в периода 04.04.2024 г. – 17.04.24 г.

ПЕЩЕРА „ДОБРОСТАНСКИ БИСЕР“ КРАЙ АСЕНОВГРАД – ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО ЗА ПРИКЛЮЧЕНЕЦА

  • 20 Апр 2024
  • 72
Пещера „Добростански бисер“ край Асеновград отваря врати на 1-ви май.

КМЕТЪТ СТАНИСЛАВ ДЕЧЕВ НАГРАДИ ШАМПИОНИТЕ НА МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР ПО ТЕНИС В ХАСКОВО

  • 20 Апр 2024
  • 111
Александър Василев от България и Надя Кулби от Полша спечелиха шампионските титли на Международния турнир от сериите ITF – втора категория до 18 години Хасково 2024.

Министърът на правосъдието Мария Павлова посети новия затворнически комплекс в дупнишкото село Самораново

  • 20 Апр 2024
  • 79
Министърът на правосъдието Мария Павлова посети новия затворнически комплекс в дупнишкото село Самораново.