« февруари 2023 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Разходка сред произведения на изкуството в Бургас

Етo информация за местата и изложбите, които можете да посетите: Бургаската галерия "Петко Задгорски" представя избрани автори и творби от своя фонд на тема "Рибата, морето и .........." В експозицията са включени художници от Бургас и страната, чиито творби са вдъхновени от необятната морска шир и нейните обитатели. Изложбата може да бъде посетена до месец март в зала II на БХГ. Цената на билет за индивидуално посещение е 3 лв., за деца над 7 години, хора в неравностойно положение, ученици, студенти и пенсионери – 2 лв.. Всеки четвъртък от 09 - 13.00 часа е Ден на отворените врати, тогава посещенията са безплатни. В Дружество на бургаските художници ви очаква изложбата „Богоявление” – традиционна изложба живопис на тримата Йордановци - Маринов, Петров и Ангелов. Входът е безплатен. Експозицията "Морски схеми" на Добрин Вътев, който е и председател на Дружеството на бургаските художници, може да бъде разгледана до 25 януари в галерия „Неси”. Веднага след това там се открива изложба живопис на художничката Николина Енчева. Входът е безплатен. Поетичната живопис на твореца Милко Божков ще ви посрещне в галерия „Пролет”. Художникът представя 12 свои картини, които са рисувани от пролетта до началото на септември. Входът е свободен. 18 автора събира изложбата „ОЧАКВАНЕ” в галерия “АтелиеR” /на ул. „Възраждане” 25/, която можете да посетите до края на месец януари. Входът е свободен, а произведенията са на Боян Янев, Геракси Гераксиев, Гергана Лалова, Владимир Пенев, Владимир Запрянов, Надя Станчева, Неделчо Кучков, Райна Рачева и др. До 26 януари в Центъра за съвременно изкуство и библиотека /ЦСИБ/ е подредена изложбата „Морето пише красиво” на Маргарита Дончева. Тя събира калиграфски интерпретации по стихове на обичани бургаски автори. Изложбата представя както нейни творби, така и на ученици от творческото ателие „калИГРАфия”. В експозицията намират място произведения на Христо Фотев, Петя Дубарова, Иван Пейчев, Агоп Мелконян, Стефан Тинтеров, Ваньо Вълчев, Недялко Йорданов, Диана Саватева, Лорис Мануелян, Динко Динков, Калина Тельянова и Яна Вълчева. От 25 януари в Центъра за съвременно изкуство ще се представи изложба, посветена на Ернст Теодор Амадеус Хофман, съвместно с Берлинската държавна библиотека. Входът е свободен. В Културен център „Морско казино” можете да посетите изложбата "Урок по история...урок по достойнство", посветена на 110-та годишнина от Балканските войни 1912-1913. Входът е свободен.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Българо-турски бизнес форум ще се проведе в Бургас на 16 февруари

  • 03 Фев 2023
  • 538
ИАНМСП и Българо-турската търговско-индустриална камара организират двустранен бизнес форум на 16 февруари 2023 г. в гр. Бургас. Той ще се проведе в зала „Черноморие“ на Международния конгресен център в морския град.

Програма за честване на 145 години от Освобождението на Бургас

  • 03 Фев 2023
  • 475
В първия ден на следващата седмица Бургас ще чества 145 години, откакто се е освободил от османско иго. На 6 февруари си спомняме, че цената на свободата често се измерва в човешки животи.

Burgas Game Jam се завръща с ново предизвикателство

  • 01 Фев 2023
  • 772
След като пандемията сложи на пауза любимия хакатон на бургазлии Burgas Game Jam, той се завръща ударно през 2023 с ново издание. Събитието е част от глобалната мрежа Global Game Jam и ще се проведе в 3 последователни дни от 3-ти до 5-ти февруари в Експозиционен център „Флора“, любезно предоставен от Община Бургас.

От днес отново ще се приемат документи за подмяна на отоплителните уреди по Програма LIFE

  • 01 Фев 2023
  • 746
Община Бургас стартира от 01 февруари, сряда, втори прием на документи за участие в Основната фаза на Интегрирания проект по Програма ЛАЙФ, който предвижда преход към алтернативни форми на отопление на домакинствата.

Община Бургас ще предоставя здравни услуги чрез телемедицина на трудноподвижни и самотни възрастни граждани

  • 01 Фев 2023
  • 765
Община Бургас ще предостави здравни услуги от разстояние чрез телемедицина на трудноподвижни и самотно живеещи възрастни граждани, които са потребители на социалните заведения в града. Предложението е на кмета Димитър Николов и получи единодушната подкрепа на общинските съветници днес.