Разходка сред произведения на изкуството в Бургас

Етo информация за местата и изложбите, които можете да посетите: Бургаската галерия "Петко Задгорски" представя избрани автори и творби от своя фонд на тема "Рибата, морето и .........." В експозицията са включени художници от Бургас и страната, чиито творби са вдъхновени от необятната морска шир и нейните обитатели. Изложбата може да бъде посетена до месец март в зала II на БХГ. Цената на билет за индивидуално посещение е 3 лв., за деца над 7 години, хора в неравностойно положение, ученици, студенти и пенсионери – 2 лв.. Всеки четвъртък от 09 - 13.00 часа е Ден на отворените врати, тогава посещенията са безплатни. В Дружество на бургаските художници ви очаква изложбата „Богоявление” – традиционна изложба живопис на тримата Йордановци - Маринов, Петров и Ангелов. Входът е безплатен. Експозицията "Морски схеми" на Добрин Вътев, който е и председател на Дружеството на бургаските художници, може да бъде разгледана до 25 януари в галерия „Неси”. Веднага след това там се открива изложба живопис на художничката Николина Енчева. Входът е безплатен. Поетичната живопис на твореца Милко Божков ще ви посрещне в галерия „Пролет”. Художникът представя 12 свои картини, които са рисувани от пролетта до началото на септември. Входът е свободен. 18 автора събира изложбата „ОЧАКВАНЕ” в галерия “АтелиеR” /на ул. „Възраждане” 25/, която можете да посетите до края на месец януари. Входът е свободен, а произведенията са на Боян Янев, Геракси Гераксиев, Гергана Лалова, Владимир Пенев, Владимир Запрянов, Надя Станчева, Неделчо Кучков, Райна Рачева и др. До 26 януари в Центъра за съвременно изкуство и библиотека /ЦСИБ/ е подредена изложбата „Морето пише красиво” на Маргарита Дончева. Тя събира калиграфски интерпретации по стихове на обичани бургаски автори. Изложбата представя както нейни творби, така и на ученици от творческото ателие „калИГРАфия”. В експозицията намират място произведения на Христо Фотев, Петя Дубарова, Иван Пейчев, Агоп Мелконян, Стефан Тинтеров, Ваньо Вълчев, Недялко Йорданов, Диана Саватева, Лорис Мануелян, Динко Динков, Калина Тельянова и Яна Вълчева. От 25 януари в Центъра за съвременно изкуство ще се представи изложба, посветена на Ернст Теодор Амадеус Хофман, съвместно с Берлинската държавна библиотека. Входът е свободен. В Културен център „Морско казино” можете да посетите изложбата "Урок по история...урок по достойнство", посветена на 110-та годишнина от Балканските войни 1912-1913. Входът е свободен.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на 5 възможни локации

  • 25 Апр 2024
  • 90
Попълнете нашата анкета онлайн или на място в квартала кажете своето мнение дали и как да се експлоатират подобни съоръжения В продължение на повече от десетилетие Община Бургас ежегодно залага в бюджета си целеви средства и изгражда нови паркинги от конвенционалния вид – покрито с асфалт или елементи на тревна фуга пространство, разграфено за определен брой автомобили.

Ден на отворените врати в бургаския филиал на СУ показва възможностите на софтуерните програми и новите технологии в музиката

  • 25 Апр 2024
  • 84
Филиалът на Софийския университет в Бургас отваря врати на 27 април за всички, които искат да се запознаят детайлно с обучението по мултимедийни технологии и тонрежисура.

Безплатни извънредни курсове ще има в нощта на 4 срещу 5 май по линиите Б11 и Б12

  • 25 Апр 2024
  • 90
Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че за предстоящите празнични и почивни дни – 1, 3, 4, 5 и 6 май, въвежда следната организация в работното време на касовите салони на Дружеството:

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 392
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 364
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.