« март 2023 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

„Философите на Бургас” с интригуващи лекции в КЦ „Морско казино”

Сред тях са доц. д-р Здравко Попов, проф. д.ф.н. Георги Каприев, доц. д-р Иван Колев, но също така и от други европейски университети - доц. д-р Мария Димова-Куксън (Университета в Даръм, Великобирания), д-р Миглена Дикова-Миланова (Университета в Гент, Белгия), д-р Радостин Калоянов (Университета в Хамбург, Германия). Това, което ги обединява, е връзката им с града – всички са бургазлии. Инициативата се организира от д-р Стойчо Кьосев, д-р Пеньо Костадинов и д-р Динко Хаджидинев. В програмата са включени и лекции на историческа тематика - Владимир Зротев, Стефан Апостолов; от областта на психологията - ст.пр. Ваня Недялкова, Светозар Димитров, Диана Карабинова, от областта на теологията - Георги Тодоров, отец Стилиян Кунев. Срещите са насочени предимно към студенти и ученици, изкушени от хуманитарно-философската образованост, но биха представлявали интерес за всеки, който има подобно ориентирана насоченост. Лекциите се записват и видеозаписите се качват в канала "Философите на Бургас" в ЮТюб. Видеозаписите могат да бъдат гледани и в сайта: www.filosofitenaburgas.com Ето темите на лекциите до края на май: "Философия на Войната"; "Философия на Византия"; "Психология на групата - архив на Свободна Европа и "Бургас - есенни сънища"; "Просвещение и философия"; Съвременната психология в търсене и разбиране на психичното; Етически аспекти на философската антропология; "Двете понятия за свобода на Айсая Берлин"; Димитър Михалчев; "Македонски братя"; „Философия на изневярата. В търсене на една по-добра версия на себе си”.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Бургаската брейк школа „Бляк стайл скуод“ взе 12 награди от турнира "До откат"

  • 23 Мар 2023
  • 268
Бургаската брейк школа „Бляк стайл скуод“ взе 12 награди от турнира "До откат".

Бургаското училище „Найден Геров“ празнува 97 години от своето създаване

  • 23 Мар 2023
  • 251
Бургаското училище „Найден Геров“ отбелязва тази седмица 97 години от своето създаване. Днес, в Актовата зала на учебното заведение възпитаниците му демонстрираха, че освен много знания, притежават и редица таланти.

130 участници от цяла България се включиха в еко форума на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“

  • 23 Мар 2023
  • 257
Със 130 участници от цяла България стартира VII-та Национална конференция „Да мислим екологично за бъдещето“ за ученици и студенти. Форумът се организира от Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас и катедра „Екология и опазване на околната среда“.

Държавна опера – Бургас ще бъде домакин на Първия международен балетен конкурс „Сара-Нора Прима“ от 4 до 9 юли

  • 22 Мар 2023
  • 638
От 4 до 9 юли 2023 г. предстои едно значимо събитие в град Бургас, което ще бъде акцент в лятната културна програма на крайморския град – Първият международен балетен конкурс „Сара-Нора Прима“, който ще бъде осъществен от Международна балетна асоциация „Сара-Нора Прима”, съвместно с Държавна опера – Бургас и Община Бургас.

В събота ще се проведе поредно издание на екоинициативата Часът на Земята

  • 22 Мар 2023
  • 447
От организацията за България оповестиха подробности за предстоящото издание на инициативата Часът на Земята. То ще се проведе на 25 март 2023 г., събота, от 20:30 до 21:30 ч.