Вече над 160 двойки използваха дигиталната платформа за сключване на брак в Бургас

С началото на новата година заработи нова онлайн платформа. Тя улеснява гражданите на Бургас и всички, които желаят да узаконят връзката си в един от най-романтичните морски градове. Системата ORMY.io е създадена от дигиталната компания ORM.BG. Чрез нея влюбените могат да проверяват, изберат, резервират и заплатят онлайн желания от тях ритуал, като използват възможностите на интернет и мобилните устройства. Още с първите часове на заработване на платформата през януари бяха подадени над 20 заявления. Вече са отчетени над 160 онлайн заявки за сключване на граждански брак. Платформата е достъпна тук: https://svatbi.burgas.bg/ Какво предлага системата? Платформата е създадена по дизайн и функционалност, които да отговарят на начина на работа на администрацията, а целта е пълно улеснение на гражданите. Чрез нея бъдещите семейни двойки имат възможността да изберат подписване на граждански брак с или без ритуал в трите празнични зали към Общината. Също така могат да запазят час, да проверят наличност за изнесен ритуал и да изберат допълнителни опции като пускане на гълъби, пиано и вокал. За да заявят желанието за сключване на граждански брак, двойките трябва да влязат в програмата от таблет, компютър или телефон, който е свързан интернет. Следващата стъпка е да изберат желаното място за ритуал, да попълнят задължителната форма и да платят по избрания от тях начин – онлайн, банков превод, на място, а скоро и с ПОС терминал. Всички необходими документи се прикачват допълнително, като за всеки успешно завършен етап двойката получава известия на посочен имейл. Целият набор от документи трябва да се добави в профила не по-късно от 10 дни преди брака, а представени на хартиен носител оригинал в Общината – до 5 дни преди него. Чрез възможностите на новата система резервацията може да се извърши от друг град, дори и от чужбина. По този начин не се изисква физическо присъствие на младоженците, а администрацията намалява времето за обработване на документи и възможността за допускането на технически грешки. Системата е част от стратегията на Община Бургас в предлагането на множество форми за административни услуги, като гарантира защита на личните данни и безопасно извършване на онлайн плащания. Спазени са и изискванията за криптирана връзка и пълна безопасност при използване.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Нови четири деца от Бургас са диагностицирани с коклюш. А вас притесняват ли ви нарастващите случаи на коклюш?

  • 22 Апр 2024
  • 249
Нови четири деца от Бургас са диагностицирани с коклюш, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. С тях регистрираните случаи на инфекциозното заболяване в областта от началото на годината до сега стават общо десет.

НАД 500 УЧАСТНИЦИ ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА ИДВАТ В БУРГАС ЗА НАЙ-ГОЛЯМОТО ГЕОГРАФСКО СЪБИТИЕ У НАС

  • 22 Апр 2024
  • 218
Над 500 участници от цялата страна идват в Бургас за най-голямото географско събитие у нас

ОБЩИНА БАРЛЕБЕН ДАРИ НА ОБЩИНА ЦАРЕВО ПРОТИВОПОЖАРЕН АВТОМОБИЛ.

  • 22 Апр 2024
  • 212
ОБЩИНА БАРЛЕБЕН ДАРИ НА ОБЩИНА ЦАРЕВО ПРОТИВОПОЖАРЕН АВТОМОБИЛ.

ЧЕСТВАНИЯТА НА ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ В БУРГАСКИТЕ ДЕТСКИ ГРАДИНИ ЗАПОЧНАХА

  • 22 Апр 2024
  • 229
Тематичните дни на Община Бургас и детските градини, свързани с подготовката и честването на най-значимия християнски празник - Възкресение Христово, стартират тази година от 22 до 26 април под мотото „Над зелената дъбрава пак Великден се задава“.

Проф. Мария Нейкова встъпи в длъжност като областен управител

  • 22 Апр 2024
  • 219
На кратка церемония в присъствието на служителите на администрацията проф. Мария Нейкова встъпи в длъжност областен управител на област Бургас, съгласно Решение № 284 на Министерски съвет.