« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Вече над 160 двойки използваха дигиталната платформа за сключване на брак в Бургас

С началото на новата година заработи нова онлайн платформа. Тя улеснява гражданите на Бургас и всички, които желаят да узаконят връзката си в един от най-романтичните морски градове. Системата ORMY.io е създадена от дигиталната компания ORM.BG. Чрез нея влюбените могат да проверяват, изберат, резервират и заплатят онлайн желания от тях ритуал, като използват възможностите на интернет и мобилните устройства. Още с първите часове на заработване на платформата през януари бяха подадени над 20 заявления. Вече са отчетени над 160 онлайн заявки за сключване на граждански брак. Платформата е достъпна тук: https://svatbi.burgas.bg/ Какво предлага системата? Платформата е създадена по дизайн и функционалност, които да отговарят на начина на работа на администрацията, а целта е пълно улеснение на гражданите. Чрез нея бъдещите семейни двойки имат възможността да изберат подписване на граждански брак с или без ритуал в трите празнични зали към Общината. Също така могат да запазят час, да проверят наличност за изнесен ритуал и да изберат допълнителни опции като пускане на гълъби, пиано и вокал. За да заявят желанието за сключване на граждански брак, двойките трябва да влязат в програмата от таблет, компютър или телефон, който е свързан интернет. Следващата стъпка е да изберат желаното място за ритуал, да попълнят задължителната форма и да платят по избрания от тях начин – онлайн, банков превод, на място, а скоро и с ПОС терминал. Всички необходими документи се прикачват допълнително, като за всеки успешно завършен етап двойката получава известия на посочен имейл. Целият набор от документи трябва да се добави в профила не по-късно от 10 дни преди брака, а представени на хартиен носител оригинал в Общината – до 5 дни преди него. Чрез възможностите на новата система резервацията може да се извърши от друг град, дори и от чужбина. По този начин не се изисква физическо присъствие на младоженците, а администрацията намалява времето за обработване на документи и възможността за допускането на технически грешки. Системата е част от стратегията на Община Бургас в предлагането на множество форми за административни услуги, като гарантира защита на личните данни и безопасно извършване на онлайн плащания. Спазени са и изискванията за криптирана връзка и пълна безопасност при използване.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

В Сливен се провежда кампания в училищата „Чуй ме! Нито един повече!“

  • 19 Апр 2024
  • 30
Кампанията „Чуй ме! Нито един повече!“ на Младежки дом Сливен и над седемдесет младежки и културни организации в Сливен, под егидата на кмета Стефан Радев, вече набра скорост и постига завидни резултати.

ЕЛЕКТРИЧЕСКИ АВТОБУСИ ЩЕ ПРЕВОЗВАТ УЧЕНИЦИ

  • 19 Апр 2024
  • 63
За първи път Министерството на образованието и науката предвижда закупуването на електрически училищни автобуси.

МЗХ публикува за обществено обсъждане изменение в нормативната уредба за интервенциите в областта на агроекологията

  • 19 Апр 2024
  • 70
Министерство на земеделието и храните публикува за обществено обсъждане проект на Наредба № 10 от 2023 г. за условията и реда за прилагане на интервенциите в областта на околната среда и климата и хуманно отношение към животните.

Новите 80 автомобилa за Автомобилна администрация вече са доставени

  • 19 Апр 2024
  • 70
С нови 80 автомобила за контрол изцяло обновяваме автопарка на ИА „Автомобилна администрация“.