« март 2023 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Разширяват проекта за дигитална грамотност на Училищна Телерик Академия в Бургас

Първите училища, в които стартираха обучителните програми на Училищна Телерик Академия, са ППМГ „Акад. Никола Обрешков“, ПГМЕЕ, ПГЕЕ „Константин Фотинов“, ОУ „Александър Георгиев – Коджакафалията“, СУ „Константин Петканов“, СУ „Константин Преславски“ и ОУ „Климент Охридски“. „Продължаваме програмата за дигитална грамотност с разширяване броя на училищата, като идеята е догодина да покрием всички бургаски учебни заведения. Благодаря на първите училища, както и на новите 7, които ще въведат програмата, като имаме възможност да включим още 3-4 училища. Следващата ни цел е тук, в Бургас, да проведем фестивал на дигиталните науки за учениците, които се обучават по програмата, който може да се провежда два пъти годишно“, заяви кметът Димитър Николов. „Благодаря на Община Бургас, тъй като тя е първата в страната, която ни провокира как да стигнем до повече ученици и как да ги подготвим за професиите на дигиталното бъдеще. Колкото е важна функционалната, толкова е важна и дигиталната грамотност за успеха на децата. Те ще живеят с тези технологии и трябва да инвестираме в капацитета им, да могат да мислят, да са проактивни и да използват своята креативност“, допълни изпълнителният директор на Училищна Телерик Академия г-н Петър Шарков. Програмата за подобряване на дигиталната грамотност сред учениците в Бургас се финансира от Общината. Само през тази учебна година, над 600 деца в морския град имат възможност да се обучават по програмите, разработени от Училищна Телерик Академия. Новите училища, които ще въведат програмата, са Търговската гимназия, НЕГ „Гьоте“, СУ „Св. св. Кирил и Методий“, ОУ „Елин Пелин“, ОУ „Антон Страшимиров“, ОУ „Васил Априлов“ и ОУ „Любен Каравелов“. По време на срещата стана ясно още, че обученията в 4 школи в Бургас по програмата ще продължат, а на 29 април в София ще се проведе събитие за всички ученици, които се обучават по програмите на Училищна Телерик Академия в страната. Училищата ще получат достъп до програмите с лиценз за следващите 10 години, както и пълна свобода да ги прилагат по най-подходящия начин спрямо интересите на учениците. Преподавателите ще преминат специално обучение през лятото, за да могат да използват програмите „Дигитални умения“, „Разработка на игри“ и „Уеб програмиране“. На срещата присъстваха още зам.-кметът по образование, здравеопазване и социални дейности Йорданка Ананиева и директори на бургаски училища. * Училищна Телерик Академия е лидер в разработването и провеждането на обучителни програми в сферата на дигиталните технологии и програмирането за ученици от 3 до 12 клас. В резултат на партньорството, всяко дете в община Бургас, с интерес към света на технологиите, ще получи възможност да развие своите знания и умения. Целта на безплатните обучения по дигитални технологии и програмиране на деца и младежи от Бургас, е да запали любопитството им към ученето и технологиите, да им помогне да усвоят нови умения и да ги превърне от консуматори на технологиите в техни създатели.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Бургаската брейк школа „Бляк стайл скуод“ взе 12 награди от турнира "До откат"

  • 23 Мар 2023
  • 274
Бургаската брейк школа „Бляк стайл скуод“ взе 12 награди от турнира "До откат".

Бургаското училище „Найден Геров“ празнува 97 години от своето създаване

  • 23 Мар 2023
  • 256
Бургаското училище „Найден Геров“ отбелязва тази седмица 97 години от своето създаване. Днес, в Актовата зала на учебното заведение възпитаниците му демонстрираха, че освен много знания, притежават и редица таланти.

130 участници от цяла България се включиха в еко форума на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“

  • 23 Мар 2023
  • 261
Със 130 участници от цяла България стартира VII-та Национална конференция „Да мислим екологично за бъдещето“ за ученици и студенти. Форумът се организира от Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас и катедра „Екология и опазване на околната среда“.

Държавна опера – Бургас ще бъде домакин на Първия международен балетен конкурс „Сара-Нора Прима“ от 4 до 9 юли

  • 22 Мар 2023
  • 642
От 4 до 9 юли 2023 г. предстои едно значимо събитие в град Бургас, което ще бъде акцент в лятната културна програма на крайморския град – Първият международен балетен конкурс „Сара-Нора Прима“, който ще бъде осъществен от Международна балетна асоциация „Сара-Нора Прима”, съвместно с Държавна опера – Бургас и Община Бургас.

В събота ще се проведе поредно издание на екоинициативата Часът на Земята

  • 22 Мар 2023
  • 451
От организацията за България оповестиха подробности за предстоящото издание на инициативата Часът на Земята. То ще се проведе на 25 март 2023 г., събота, от 20:30 до 21:30 ч.