« март 2023 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Община Бургас и Висшето Военновъздушно училище „Георги Бенковски“ подписаха споразумение за сътрудничество

Това ще предостави възможност на учениците в специалност „Авиационна техника“ на бургаската гимназия по Механоелектротехника да карат практическия стаж в сертифицираната база в Долна Митрополия. Друго голямо предимство е, че след полагане на задължителните изпити, те ще могат да продължат своето обучение в ВВВУ „Георги Бенковски“, като освен степен бакалавър, ще получават и международна квалификация, с която ще могат да работят на всяко летище и за всяка голяма европейска авиокомпания. От своя страна Висшето училище в Долна Митрополия ще предостави два авиационни двигатели на ПГ по Механоелектротехника за практическо обучение на учениците й. „Настоящото споразумение между Общината и ВВВУ включва широк набор от дейности, част от които вече обсъдихме и с ръководството на гимназията по Механоелектротехника, като допълнителни обучения, обмяна на техническо оборудване и апаратура. В Бургас се обучават ученици, които се подготвят за авиационни техници. След като завършат догодина, те ще могат да продължат обучението си във Висшето военновъздушно училище“, заяви кметът Димитър Николов. „Благодаря на кмета на Бургас за тази покана и за бъдещото ни сътрудничество. Бургас има традиции в авиацията. Едно от най-големите в страната ни летища е Летище Бургас, което също се нуждае от добре подготвени авиационни кадри. Вече имаме двама обучаващи се от Бургас - курсант и студент. Много ще се радвам ако вашите ученици карат стаж в Долна Митрополия, а на гимназията по Механоелетротехника ще дарим два авиационни двигатели за обучение“, допълни бригаден генерал Юлиян Радойски – началник и ректор на ВВВУ „Георги Бенковски“.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Бургаската брейк школа „Бляк стайл скуод“ взе 12 награди от турнира "До откат"

  • 23 Мар 2023
  • 265
Бургаската брейк школа „Бляк стайл скуод“ взе 12 награди от турнира "До откат".

Бургаското училище „Найден Геров“ празнува 97 години от своето създаване

  • 23 Мар 2023
  • 248
Бургаското училище „Найден Геров“ отбелязва тази седмица 97 години от своето създаване. Днес, в Актовата зала на учебното заведение възпитаниците му демонстрираха, че освен много знания, притежават и редица таланти.

130 участници от цяла България се включиха в еко форума на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“

  • 23 Мар 2023
  • 251
Със 130 участници от цяла България стартира VII-та Национална конференция „Да мислим екологично за бъдещето“ за ученици и студенти. Форумът се организира от Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас и катедра „Екология и опазване на околната среда“.

Държавна опера – Бургас ще бъде домакин на Първия международен балетен конкурс „Сара-Нора Прима“ от 4 до 9 юли

  • 22 Мар 2023
  • 631
От 4 до 9 юли 2023 г. предстои едно значимо събитие в град Бургас, което ще бъде акцент в лятната културна програма на крайморския град – Първият международен балетен конкурс „Сара-Нора Прима“, който ще бъде осъществен от Международна балетна асоциация „Сара-Нора Прима”, съвместно с Държавна опера – Бургас и Община Бургас.

В събота ще се проведе поредно издание на екоинициативата Часът на Земята

  • 22 Мар 2023
  • 443
От организацията за България оповестиха подробности за предстоящото издание на инициативата Часът на Земята. То ще се проведе на 25 март 2023 г., събота, от 20:30 до 21:30 ч.