Дядо Коледа и Снежанка зарадваха над 50 деца в УМБАЛ Бургас

50 малчугани от педиатричните отделения на УМБАЛ Бургас посрещнаха Дядо Коледа и Снежанка. Традиционното тържество, което се организира за седма поредна година от лечебното заведение, се превърна в истински празник за малките пациенти и техните родители, които бяха отрупани с подаръци и лакомства. „Пожелаваме Ви да получите още много играчки. Оздравявайте бързо и нека повече не Ви се налага да влизате в болница”, пожела да децата изпълнителният директор на УМБАЛ Бургас д-р Мирослав Обрейков. „За Вас се грижат най-добрите лекари, затова можете да бъдете спокойни. Пожелаваме Ви весели празници”, каза зам.-областният управител Севдалина Турманова. Честта да извика Дядо Коледа се падна на зам.-кмета инж. Чанка Коралска. В добрия старец се превъплъти обичаният актьор Стоян Памуков, а в неговата верна помощничка Снежанка – медицинската сестра от Второ отделение по обща хирургия Деница Халачева. Сред официалните гости на тържеството бяха директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров, директорът на Регионалната здравноосигурителна каса д-р Таня Макшева, председателят на Съвета на директорите на УМБАЛ Бургас д-р Вергиния Цанова, дамите от „Зонта клуб” – Бургас с председател Мария Данаилова, главната сестра на болницата Татяна Пейчева и лекари. За доброто настроение се погрижиха изпълнителките от вокална формация към детски хор „Милка Стоева” с ръководител Лили Бедросян. Осемгодишните Димая Нонева и Мелани Бахчеванова изпяха едни от най-популярните коледни песни. За празничната атмосфера отново помогнаха от Агенция за специални събития „Кригея”. Подаръците за малките пациенти бяха осигурени от дамите от „Зонта – клуб”, Областна администрация, Община Бургас, УМБАЛ Бургас, както и от възпитаниците на Английската гимназия и педагодическия съветник Румяна Костова. Всички малчугани можеха да си направят снимка за спомен с Дядо Коледа, Снежанка и Рудолф.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Крепостта Порос - предшественик на съвременния Бургас

  • 29 Мар 2024
  • 57
Образователната програма “Опознай Бургас и Бургаския край” на Регионалния исторически музей ще започне месец април с интересна лектория за Античната и Средновековна крепост Порос, която се намира в местността Пода на нос Форос.

Община Бургас е поставила над 1500 кофи за разделно събиране на биоразградими отпадъци

  • 29 Мар 2024
  • 66
Повече от 1500 кафяви кофи за биоразградими отпадъци е поставила до този момент Община Бургас в комплексите „Изгрев“, „Зорница“, „Славейков“ и „Меден рудник“. Те ще обслужват както домакинствата, така и търговските обекти, които генерират подобен вид отпадъци.

Опциите са изключително стеснени, каза Румен Радев за избора на служебен министър-председател

  • 29 Мар 2024
  • 51
Опциите са изключително стеснени, каза пред журналисти президентът Румен Радев по отношение на избора на служебен министър-председател.

140 състезатели ще участват в националния турнир по кудо „Купа Бургас“

  • 29 Мар 2024
  • 55
На 31 март от 11.00 ч. в спортна зала „Никола Станчев“ ще се проведе националният турнир по кудо „Купа Бургас“. Организатори са СК „БУШИДО Бургас“ и Община Бургас.

Даниел Петров: Край със смяната на статута на земеделските земи, за да се превръщат във фотоволтаични паркове

  • 29 Мар 2024
  • 66
Днес в Народното събрание бяха разгледани, гласувани и приети предложения на народния представител от “Възраждане”, Даниел Петров в Закона за собствеността и ползването на земеделската земя, по отношение на прекратяване на порочната практика за смяна на статута на обработваемите земеделски земи, мери и пасища, с цел превръщането им във фотоволтаични централи.