« февруари 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29      

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Включете се в Европейското първенство по киберсигурност с партньор Университет „Проф. д-р Асен Златаров“

ECSC е ежегодно събитие, организирано от ENISA (Агенция на Европейския съюз за киберсигурност), което обединява талантливи млади хора от цяла Европа за участие в различни предизвикателства и състезания, свързани с киберсигурността. Целта на ECSC е да насърчи следващото поколение професионалисти в киберсигурността да развият своите умения и знания и да създаде платформа за тях да работят в мрежа и да споделят идеи с връстниците си. ECSC предлага разнообразие от предизвикателства, които тестват техническите умения, уменията за решаване на проблеми и работата в екип на участниците. Предизвикателствата са предназначени да имитират сценарии от реалния свят и да дадат на участниците практически опит в справянето с проблемите на киберсигурността. Участниците ще имат възможност да покажат своите способности и да се състезават за различни призове от ENISA. ECSC е отворена за ученици и младежи на възраст между 14 и 25 години, които се интересуват от киберсигурност. Участниците са разделени в две категории 14 до 20 г. и 21 до 25 г. Всеки отбор се формира от максимум 5 възрастни (на възраст между 21–25 г.), без ограничения в броя на юношите (на възраст между 14 и 20 г.). Отборът може да се състои от максимум 10 участници, които трябва да притежават българско гражданство. Участниците се избират въз основа на техните технически умения, интересите в областта на киберсигурността и тяхното желание да се развиват в областта на киберсигурността. В допълнение към състезанията, ECSC предлага също набор от възможности за обучение и образование на участниците. Събитието предоставя платформа за млади хора да се учат от експерти в областта и да придобият по-задълбочено разбиране на проблемите и тенденциите в киберсигурността. ECSC е едно от най-важните събития в европейския календар за киберсигурност, организирано всеки октомври в различна страна членка на Европейския съюз като част от месеца посветен на киберсигурността в цял свят. Събитието привлича участници от цяла Европа и им предоставя уникална възможност да развият своите умения и да се свържат с колеги и експерти в областта. Cyber Security Challenge Bulgaria (CSCB) е национална инициатива в България подкрепена от ENISA и Министерство на електронното управление. Целта на инициативата е да организира ежегодно квалификационни състезания в страната, за да избере най-добрите десетима младежи, които да представляват България на ECSC. Първият квалификационен рунд за България ще бъде на 18-19 март. Всеки от Област Бургас, който отговаря на изброените по-горе условия може да се запише през този линк: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfiY7bPk3w85OWNE4B5thpAbZJJLTuWJ-jNG0r6DNVseQCZng/viewform?usp=sf_link

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Бургас пълни солиден календар със спортни събития, които удължават туристическия сезон

  • 23 Фев 2024
  • 251
Спортният календар на Бургас за 2024 г. се запълва с големи събития, които ще доведат много гости на града. Сред тях има световни и европейски първенства. Община Бургас съдейства и се старае да насочи някои от турнирите към новата държавна зала „Арена“, за да повиши нейната заетост.

Къде тази събота ще измерват кръвна захар, телесни мазнини и калории

  • 23 Фев 2024
  • 201
Община Бургас ще проведе утре, събота, поредна профилактична здравно-информационна кампания с цел консултации за промяна към по-здравословен начин на живот на бургазлии. Този път дейностите ще се извършат в мол „Галерия“ от 14.00 до 17.00 часа.

Кметът поздрави успешни бургаски спортисти, предстои ремонт на залите „Младост“ и „Нефтохимик“

  • 22 Фев 2024
  • 423
Кметът Димитър Николов се срещна с изявени бургаски спортисти, за да ги поздрави за постигнати от тях сериозни успехи. В кабинета му гостуваха София Христова и Християна Юлиева. Те тренират в клуб „Нефтохимик“ и са ученички в спортното училище на Бургас.

Белодробната болница в Бургас обявява конкурс за лекари и медицински сестри

  • 22 Фев 2024
  • 420
Специализирана болница за активно лечение по пневмофтизиатрични заболявания - Бургас ЕООД обявява конкурс за няколко работни позиции:

В Бургас се провежда обучение на 80 учители за промените в климата чрез иновативна методика

  • 22 Фев 2024
  • 413
Общо 80 учители от Бургас участват в иновативно обучение по международна програма, което ще ги подготви да водят самостоятелно работилници за промените в климата сред учениците си. Обучението се провежда в Конгресния център с подкрепата на Община Бургас.