« март 2023 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Включете се в Европейското първенство по киберсигурност с партньор Университет „Проф. д-р Асен Златаров“

ECSC е ежегодно събитие, организирано от ENISA (Агенция на Европейския съюз за киберсигурност), което обединява талантливи млади хора от цяла Европа за участие в различни предизвикателства и състезания, свързани с киберсигурността. Целта на ECSC е да насърчи следващото поколение професионалисти в киберсигурността да развият своите умения и знания и да създаде платформа за тях да работят в мрежа и да споделят идеи с връстниците си. ECSC предлага разнообразие от предизвикателства, които тестват техническите умения, уменията за решаване на проблеми и работата в екип на участниците. Предизвикателствата са предназначени да имитират сценарии от реалния свят и да дадат на участниците практически опит в справянето с проблемите на киберсигурността. Участниците ще имат възможност да покажат своите способности и да се състезават за различни призове от ENISA. ECSC е отворена за ученици и младежи на възраст между 14 и 25 години, които се интересуват от киберсигурност. Участниците са разделени в две категории 14 до 20 г. и 21 до 25 г. Всеки отбор се формира от максимум 5 възрастни (на възраст между 21–25 г.), без ограничения в броя на юношите (на възраст между 14 и 20 г.). Отборът може да се състои от максимум 10 участници, които трябва да притежават българско гражданство. Участниците се избират въз основа на техните технически умения, интересите в областта на киберсигурността и тяхното желание да се развиват в областта на киберсигурността. В допълнение към състезанията, ECSC предлага също набор от възможности за обучение и образование на участниците. Събитието предоставя платформа за млади хора да се учат от експерти в областта и да придобият по-задълбочено разбиране на проблемите и тенденциите в киберсигурността. ECSC е едно от най-важните събития в европейския календар за киберсигурност, организирано всеки октомври в различна страна членка на Европейския съюз като част от месеца посветен на киберсигурността в цял свят. Събитието привлича участници от цяла Европа и им предоставя уникална възможност да развият своите умения и да се свържат с колеги и експерти в областта. Cyber Security Challenge Bulgaria (CSCB) е национална инициатива в България подкрепена от ENISA и Министерство на електронното управление. Целта на инициативата е да организира ежегодно квалификационни състезания в страната, за да избере най-добрите десетима младежи, които да представляват България на ECSC. Първият квалификационен рунд за България ще бъде на 18-19 март. Всеки от Област Бургас, който отговаря на изброените по-горе условия може да се запише през този линк: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfiY7bPk3w85OWNE4B5thpAbZJJLTuWJ-jNG0r6DNVseQCZng/viewform?usp=sf_link

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Бургаската брейк школа „Бляк стайл скуод“ взе 12 награди от турнира "До откат"

  • 23 Мар 2023
  • 265
Бургаската брейк школа „Бляк стайл скуод“ взе 12 награди от турнира "До откат".

Бургаското училище „Найден Геров“ празнува 97 години от своето създаване

  • 23 Мар 2023
  • 248
Бургаското училище „Найден Геров“ отбелязва тази седмица 97 години от своето създаване. Днес, в Актовата зала на учебното заведение възпитаниците му демонстрираха, че освен много знания, притежават и редица таланти.

130 участници от цяла България се включиха в еко форума на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“

  • 23 Мар 2023
  • 250
Със 130 участници от цяла България стартира VII-та Национална конференция „Да мислим екологично за бъдещето“ за ученици и студенти. Форумът се организира от Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас и катедра „Екология и опазване на околната среда“.

Държавна опера – Бургас ще бъде домакин на Първия международен балетен конкурс „Сара-Нора Прима“ от 4 до 9 юли

  • 22 Мар 2023
  • 630
От 4 до 9 юли 2023 г. предстои едно значимо събитие в град Бургас, което ще бъде акцент в лятната културна програма на крайморския град – Първият международен балетен конкурс „Сара-Нора Прима“, който ще бъде осъществен от Международна балетна асоциация „Сара-Нора Прима”, съвместно с Държавна опера – Бургас и Община Бургас.

В събота ще се проведе поредно издание на екоинициативата Часът на Земята

  • 22 Мар 2023
  • 443
От организацията за България оповестиха подробности за предстоящото издание на инициативата Часът на Земята. То ще се проведе на 25 март 2023 г., събота, от 20:30 до 21:30 ч.