Посланикът на Република Полша Н. Пр. Мачей Шимански пожела по-тясно културно сътрудничество с Бургас

Повод за визитата на първия дипломат на Полша в Бургас е откриването от 18.00 часа на авторската изложба „Птиците в България през очите на един поляк“ в Центъра за съвременно изкуство и библиотека. Първият дипломат на Полша сподели че това е първата му официална визита в Бургас, но е посещавал вече защитена местност Пода, за да снима птиците там. Кметът Николов сподели пред своя гост желанието на Бургас да почерпи от опита на Полша в областта на телемедицината с цел разширяване и надграждане на системата, която стартира скоро в морския град. Негово Превъзходителство д-р Шимански заяви, че се очаква скоро в София да се проведе конференция, посветена на телемедицината, с участието на полски фирми. По време на срещата бяха обсъдени още възможностите за провеждане през лятото на различни културни събития, свързани с представяне на традиционни полски кулинарни ястия, изложби и концерти, тъй като по това време Бургас е посещаван от много полски и чуждестранни туристи.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Нови четири деца от Бургас са диагностицирани с коклюш. А вас притесняват ли ви нарастващите случаи на коклюш?

  • 22 Апр 2024
  • 255
Нови четири деца от Бургас са диагностицирани с коклюш, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. С тях регистрираните случаи на инфекциозното заболяване в областта от началото на годината до сега стават общо десет.

НАД 500 УЧАСТНИЦИ ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА ИДВАТ В БУРГАС ЗА НАЙ-ГОЛЯМОТО ГЕОГРАФСКО СЪБИТИЕ У НАС

  • 22 Апр 2024
  • 224
Над 500 участници от цялата страна идват в Бургас за най-голямото географско събитие у нас

ОБЩИНА БАРЛЕБЕН ДАРИ НА ОБЩИНА ЦАРЕВО ПРОТИВОПОЖАРЕН АВТОМОБИЛ.

  • 22 Апр 2024
  • 217
ОБЩИНА БАРЛЕБЕН ДАРИ НА ОБЩИНА ЦАРЕВО ПРОТИВОПОЖАРЕН АВТОМОБИЛ.

ЧЕСТВАНИЯТА НА ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ В БУРГАСКИТЕ ДЕТСКИ ГРАДИНИ ЗАПОЧНАХА

  • 22 Апр 2024
  • 235
Тематичните дни на Община Бургас и детските градини, свързани с подготовката и честването на най-значимия християнски празник - Възкресение Христово, стартират тази година от 22 до 26 април под мотото „Над зелената дъбрава пак Великден се задава“.

Проф. Мария Нейкова встъпи в длъжност като областен управител

  • 22 Апр 2024
  • 225
На кратка церемония в присъствието на служителите на администрацията проф. Мария Нейкова встъпи в длъжност областен управител на област Бургас, съгласно Решение № 284 на Министерски съвет.