МВР награди бургазлии за доблестна гражданска постъпка

Полицейски служители и колективи, постигнали значими успехи в борбата с престъпността, опазване на обществения ред и сигурността на гражданите бяха наградени днес на традиционната церемония „Полицай на годината”. Връчени бяха и специални награди за граждански принос към работата на полицията. Втори подгласници в тази категория станаха бургазлиите Александър Пеев, 19 годишен и Радостин Богданов, 22 годишен, които върнаха радостта в очите на 54-годишна жена от София и задържаха опасен рецидивист. Всичко се случи на 21 октомври в ресторанта на хотел „Форс” в Бургас, когато непознат издърпа раницата на жената и побягна с цел да се укрие. На виковете на пострадалата се отзовали двамата младежи, които след кратко преследване, застигнали и задържали извършителя до идването на полицията. След отвеждането му в Първо Районно управление – Бургас се е оказало, че минути преди това, в района на Бургаската ж.п. гара рецидивистът нападнал и друга 64-годишна жена, на която причинил средна телесна травма. Трети подгласник при колективните награди стана Гранично полицейско управление - Средец към Регионална дирекция „Гранична полиция - Елхово“ за това, че на 9-ти декември в района на зелената граница са задържали близо 50 кг. хероин. Служители от Средец забелязали движещ се по линията на границата автомобил, като започнали преследване. В кратката гонка, колата се ударила в инженерното съоръжение и от нея излезли двама мъже. Водачът побягнал към гората, но е настигнат и заловен. Спътникът му поел в посока на едно от селата, но е догонен от полицаите. Водачът на колата признава, че е превозвал наркотици и предлага „да се разбере“ с граничните полицаи. При проверка на автомобила са открити близо 50 килограма хероин.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

На 3 март с вход свободен в бургаските музеи

  • 28 Фев 2020
  • 215
На 3 март - Деня на Освобождението на България, бургаските музеи, Галерия "Петко Задгорски" и изложбената зала на Дружеството на бургаските художници ще  бъдат отворени за посетители и с вход свободен.

"Има такъв народ" на Слави Трифонов внесе документи за регистрация

  • 28 Фев 2020
  • 198
Новоучредената партия на шоумена Слави Трифонов "Има такъв народ" внесе в Софийския градски съд документи за регистрация, съобщава БГНЕС. Партията се обявява за мажоритарна избирателна система и намаляване на броя на депутатите наполовина.

Ердоган спря социалните мрежи в Турция

  • 28 Фев 2020
  • 198
Интернет обсерваторията NetBlocks разкрива, че след събитията в Сирия, при които има кнфлект между турската и руската армия, Ердоган е блокирал всички социални мрежи в страната.

Стотици мигранти вече се насочват към България

  • 28 Фев 2020
  • 201
Стотици мигранти пристигат в Одрин, където се пресичат границите на Турция с Гърция и България. Жени, мъже и деца пристигат на групи.

Бургас ще бъде домакин на Световната среща по конгресен туризъм през 2021

  • 28 Фев 2020
  • 164
Бургас е избран в конкуренция с няколко сръбски града за домакин на Черноморската среща за конгресен туризъм през 2021 г./ BSB Conference World Summit 2021/.