« юни 2023 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Бургаското училище „Найден Геров“ празнува 97 години от своето създаване

Със спектакъл с историята на училището и мултимедийна презентация за случвалото се през годините в него, децата зарадваха своите гости, сред които бе и кметът на Бургас Димитър Николов, който честити празника на учителите, родителите и учениците. „Прави ми впечатление, че много ученици с награди от различни състезания в града и региона, са от училище „Найден Геров“. Виждам и колко много таланти има тук. Това означава, че в училището се възпитават и обучават много знаещи, будни и можещи деца. Но те не могат да постигнат това самостоятелно. Зад тях стоят десетки часове труд на техните преподаватели, така че голям поклон и пред тях за добрите постижения, които постигате“, заяви кметът Димитър Николов по време на тържеството в ОУ „Найден Геров“. Кметът допълни още, че ще продължи да подкрепя развитието на училището, а през това лято до новото футболно игрище на ОУ „Найден Геров“ Общината ще изгради и нова спортна площадка с изкуствени настилки, за да има къде децата да спортуват и играят. Тържествата по повод годишнината бяха открити от директора на училището Лазар Налбантов. Те започнаха още в понеделник с представяне на специалното празнично издание на училищния вестник – „Училищникъ“. Във вторник се проведе инициативата „Да напълним сърцето на Пинокио с капачки“, която бе с домакин детска градина „Пинокио“, и награждаване на медалистите от международното математическо състезание „Математика без граници“. Празникът на ОУ „Найден Геров“ ще продължи и в четвъртък от 13:30 часа отново в Актова зала, където ще бъде открита Математическа викторина и изложба „Великите математици“ с участието на ученици от четвъртите класове и от 5а клас. От 12:00 часа във фоайето ще бъде представена творческа работилница „Майсторете ръчички“ с участието на учениците от 2б и 2г клас. В петък тържествата приключват с творческа работилница „Майсторете ръчички“ с учениците от 2а и 2в клас, а от 08:00 до 15:30 часа ще се състои Ден на отворени врата за родители на бъдещи първокласници, които ще могат да разгледат училищната сграда и да се запознаят с учителите. След това в училищния двор на щандове с изработени ученически проекти ще бъде представена изложба на учебните предмети през погледа на учениците от прогимназиален етап по история, природни науки, математика, технологии, изобразително изкуство.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Детски фолклорен събор оглася за трети път Бургас

  • 02 Юни 2023
  • 756
Детски фолклорен събор ще се проведе за трети път в Бургас в дните от 02 до 04 юни. Настоящото издание на проявата идва след големия успех на първите две прояви през 2021 и 2022 година.

Отбелязваме Деня на Ботев и падналите за свободата на България

  • 02 Юни 2023
  • 663
Отбелязваме Деня на Ботев и падналите за свободата на България. През 1876 г. България губи един от най-героичните образи в нейната история - Христо Ботев.

Община Бургас и Бургаската педиатрична асоциация подписаха споразумение за партньорство в областта на детското здраве

  • 02 Юни 2023
  • 666
В Културен център „Морско казино“ кметът Димитър Николов и председателят на Сдружение „Бургаска педиатрична асоциация“, педиатър и пулмолог д-р Жени Стоичкова подписаха споразумение за партньорство между Община Бургас и Асоциацията за съвместни бъдещи дейности и реализиране на събития в посока профилактика и промоция на детското здраве.

Честит първи юни на всички деца!

  • 01 Юни 2023
  • 865
Честит първи юни от кмета Димитър Николов. "Скъпи деца, Днес е най-веселият и безгрижен празник – 1 юни, Международният ден на детето!"

На 2 юни откриват в Бургас фотоизложбата „Далеч от Африка“

  • 01 Юни 2023
  • 847
Фотоизложбата „Далеч от Африка“ ще се представи в периода 2 -20 юни в Центъра за съвременно изкуство и библиотека – Бургас. Експозицията включва фотографиите на двама известни артисти - професионалният фотограф Атанас Кънев и театралната режисьорка Елена Панайотова.