Бургаското училище „Найден Геров“ празнува 97 години от своето създаване

Със спектакъл с историята на училището и мултимедийна презентация за случвалото се през годините в него, децата зарадваха своите гости, сред които бе и кметът на Бургас Димитър Николов, който честити празника на учителите, родителите и учениците. „Прави ми впечатление, че много ученици с награди от различни състезания в града и региона, са от училище „Найден Геров“. Виждам и колко много таланти има тук. Това означава, че в училището се възпитават и обучават много знаещи, будни и можещи деца. Но те не могат да постигнат това самостоятелно. Зад тях стоят десетки часове труд на техните преподаватели, така че голям поклон и пред тях за добрите постижения, които постигате“, заяви кметът Димитър Николов по време на тържеството в ОУ „Найден Геров“. Кметът допълни още, че ще продължи да подкрепя развитието на училището, а през това лято до новото футболно игрище на ОУ „Найден Геров“ Общината ще изгради и нова спортна площадка с изкуствени настилки, за да има къде децата да спортуват и играят. Тържествата по повод годишнината бяха открити от директора на училището Лазар Налбантов. Те започнаха още в понеделник с представяне на специалното празнично издание на училищния вестник – „Училищникъ“. Във вторник се проведе инициативата „Да напълним сърцето на Пинокио с капачки“, която бе с домакин детска градина „Пинокио“, и награждаване на медалистите от международното математическо състезание „Математика без граници“. Празникът на ОУ „Найден Геров“ ще продължи и в четвъртък от 13:30 часа отново в Актова зала, където ще бъде открита Математическа викторина и изложба „Великите математици“ с участието на ученици от четвъртите класове и от 5а клас. От 12:00 часа във фоайето ще бъде представена творческа работилница „Майсторете ръчички“ с участието на учениците от 2б и 2г клас. В петък тържествата приключват с творческа работилница „Майсторете ръчички“ с учениците от 2а и 2в клас, а от 08:00 до 15:30 часа ще се състои Ден на отворени врата за родители на бъдещи първокласници, които ще могат да разгледат училищната сграда и да се запознаят с учителите. След това в училищния двор на щандове с изработени ученически проекти ще бъде представена изложба на учебните предмети през погледа на учениците от прогимназиален етап по история, природни науки, математика, технологии, изобразително изкуство.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Античен град Хераклея Синтика край Петрич вече е отворен за посетители

  • 20 Апр 2024
  • 175
Античният град Хераклея Синтика е сред най-привлекателните археологически обекти на Балканите през последните 15 години. За него пишат древни гръцки и латински автори, сред които Омир, Херодот и Тукидид. С радост Ви информираме, че Античен град Хераклея Синтика отново е отворен за посетители! Новия облик на града ще Ви пренесе векове назад, а всичко което ще видите тук е такова, каквото са го оставили древните му обитатели.

Царицата на Розата Карлово 2023 и нейна подгласничка посетиха Китай

  • 20 Апр 2024
  • 198
Царицата на Розата Карлово 2023 Антония Лалова и нейната подгласничка Дани Илиева пътуваха до Китай, по покана на кмета на курортния град Саня, в периода 04.04.2024 г. – 17.04.24 г.

ПЕЩЕРА „ДОБРОСТАНСКИ БИСЕР“ КРАЙ АСЕНОВГРАД – ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО ЗА ПРИКЛЮЧЕНЕЦА

  • 20 Апр 2024
  • 174
Пещера „Добростански бисер“ край Асеновград отваря врати на 1-ви май.

КМЕТЪТ СТАНИСЛАВ ДЕЧЕВ НАГРАДИ ШАМПИОНИТЕ НА МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР ПО ТЕНИС В ХАСКОВО

  • 20 Апр 2024
  • 212
Александър Василев от България и Надя Кулби от Полша спечелиха шампионските титли на Международния турнир от сериите ITF – втора категория до 18 години Хасково 2024.

Министърът на правосъдието Мария Павлова посети новия затворнически комплекс в дупнишкото село Самораново

  • 20 Апр 2024
  • 154
Министърът на правосъдието Мария Павлова посети новия затворнически комплекс в дупнишкото село Самораново.