« юни 2023 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Документален филм ще представя работата на Енергийния офис на Община Бургас в европейски държави

Ние изградихме този център, защото за нас е много важно Бургас да е сред водещите градове, които се стремят към въвеждането на мерки за енергийна ефективност в изпълнение на европейските директиви за намаляване на въглеродните емисии“. Това каза кметът Димитър Николов при представянето на работата на Енергийния офис пред партньорите от проекта за неговото изграждане. Дейността на Енергийния офис на Община Бургас ще бъде представена чрез документален филм като добър пример на форуми за енергийна ефективност в европейски държави. Детайли от работата на общинското звено представиха зам.-кметовете инж. Чанка Коралска и Весна Балтина, както и експерти от общинската администрация. От услугите на Енергийния офис вече се възползват както жители на община Бургас, така и хора от други области, които се интересуват от въвеждането на мерки за енергийна ефективност в своите жилища. Сред потребителите на предлаганите услуги са и много представители на бизнеса. Освен по програмата за въвеждане на мерки по енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради, в Енергийния офис може да получите информация за използването на енергия от възобновяеми източници като соларни панели и други инсталации. Енергийният офис на Община Бургас е създаден в рамките на проект ComAct, финансиран по програма „Хоризонт 2020” на ЕС.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Детски фолклорен събор оглася за трети път Бургас

  • 02 Юни 2023
  • 742
Детски фолклорен събор ще се проведе за трети път в Бургас в дните от 02 до 04 юни. Настоящото издание на проявата идва след големия успех на първите две прояви през 2021 и 2022 година.

Отбелязваме Деня на Ботев и падналите за свободата на България

  • 02 Юни 2023
  • 651
Отбелязваме Деня на Ботев и падналите за свободата на България. През 1876 г. България губи един от най-героичните образи в нейната история - Христо Ботев.

Община Бургас и Бургаската педиатрична асоциация подписаха споразумение за партньорство в областта на детското здраве

  • 02 Юни 2023
  • 654
В Културен център „Морско казино“ кметът Димитър Николов и председателят на Сдружение „Бургаска педиатрична асоциация“, педиатър и пулмолог д-р Жени Стоичкова подписаха споразумение за партньорство между Община Бургас и Асоциацията за съвместни бъдещи дейности и реализиране на събития в посока профилактика и промоция на детското здраве.

Честит първи юни на всички деца!

  • 01 Юни 2023
  • 853
Честит първи юни от кмета Димитър Николов. "Скъпи деца, Днес е най-веселият и безгрижен празник – 1 юни, Международният ден на детето!"

На 2 юни откриват в Бургас фотоизложбата „Далеч от Африка“

  • 01 Юни 2023
  • 835
Фотоизложбата „Далеч от Африка“ ще се представи в периода 2 -20 юни в Центъра за съвременно изкуство и библиотека – Бургас. Експозицията включва фотографиите на двама известни артисти - професионалният фотограф Атанас Кънев и театралната режисьорка Елена Панайотова.