Образователен форум дава старт на честванията за 50-годишния юбилей на Спортното училище в Бургас

В навечерието на своя 50-годишен юбилей учениците от СУ „Юрий Гагарин“ - Бургас организират образователна конференция на тема „УЧИЛИЩЕ И СПОРТ – ЦЕЛ БЕЗ ПЛАН ОСТАВА САМО ЖЕЛАНИЕ“. Събитието ще се проведе на 5 април /сряда/ от 10 часа в зала „Георги Баев” на КЦ „Морско казино”. Целта на конференцията е учениците от Спортното училище да се представят в една по-различна светлина, като демонстрират своите знания. Всички сме свикнали да ги виждаме по стадионите, залите и басейните. Знаем за големите им успехи в областта на спорта, знаем за огромните усилия и труд, който полагат да достигнат заветната цел. Изключително мотивирани в спорта, готови винаги да надскочат себе си, те постигат високи резултати, но и инвестират в образованието си. Едни от най – добрите спортисти са отлични ученици. Те съчетават умело амбиция, мотивация, воля, дисциплинираност и желание да се развиват и вървят напред. В конференцията младите надежди ще представят свои есета и разкази. В проявата ще вземат участие 24 ученици. Освен домакините и инициаторите от СУ „Юрий Гагарин”, във форума ще се включат възпитаници от СУ „Св. св. Кирил и Методий“, Професионална гимназия за романски езици „Георги С. Раковски“, Професионална гимназия по сградостроителство и инсталации „Пеньо Пенев“. Темите, по които работят, са: „Трудностите, които срещаме днес определят това, кои ще бъдем ние утре.“ Леонардо Да Винчи. „Ако искаш нещо, което никога не си имал, трябва да направиш нещо, което никога досега не си правил.“ Томас Джеферсън. Критериите, по които ще се оценяват разработките, са: заявената лична позиция, самостоятелност, отговорност, убедителност, оригиналност и творческо мислене при представяне на темата. 50-годишният юбилей на Спортното училище ще бъде отбелязан с атрактивен спектакъл в Културен дом НХК на 27 април.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ЗАПОЧНА ТРЕТИ ЕТАП ОТ ОБНОВЯВАНЕТО НА ПЪТ BGS1033 - ОТ БЪЛГАРОВО КЪМ МАГИСТРАЛАТА

  • 29 Мар 2024
  • 20
Започна трети етап от проекта за обновяване на път BGS1033.

На 1 април ще чуете сирените

  • 29 Мар 2024
  • 33
На 01.04.2024г. от 11.00ч. ще се проведе тренировка по ранно предупреждение и оповестяване на населението при бедствия и за въздушна опасност.

КОРАБЪТ „БУРГУС“ ЩЕ ПЛАВА ДО ОСТРОВ СВЕТА АНАСТАСИЯ ПРЕЗ УИКЕНДА, ВИЖТЕ КАК ДА РЕЗЕРВИРАТЕ ПЪТУВАНЕ

  • 29 Мар 2024
  • 63
Ако за едни наближават обичайните почивни дни, то за други се задава дългоочаквана априлска ваканция.

НОИ стартира програмата за профилактика и рехабилитация за 2024 г.

  • 29 Мар 2024
  • 77
т 29 март т.г. започва изпълнението на програмата за профилактика и рехабилитация за 2024 г., като са подписани договорите с 21 юридически лица за общо 50 заведения, изпълнители на програмата.

Исторически музей – Поморие кани децата на приключение с търсене на съкровища и интересна беседа

  • 29 Мар 2024
  • 68
На 06.04.2024 г. /събота/ от 14.00 часа Исторически музей – Поморие кани децата, които се интересуват от история, на истинско приключение: