« юни 2023 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Бургас ще бъде домакин на национален форум, посветен на STEM образованието

Събитието е най-новата инициатива на Община Бургас и Регионалното управление на образованието и има за цел да представи иновациите в българското училище и да помогне за повишаване качеството на образованието. Първото издание на форума „Вдъхновители на образователни трансформации“ е посветено на изграждането на STEM пространства в училищата и разглежда принципите на пространственото оформление и технологично оборудване, както и практическите аспекти при прилагането на STEM в класната стая. Лектори ще бъдат водещи експерти в областта на образователните технологии, сред които университетски преподаватели, архитекти, технологични експерти и педагози-практици. Участие в различните панели ще вземат представители на Националния STEM център, Института по роботика към БАН, Университет „Проф. д-р Асен Златаров“, Бургаски свободен университет, Училищна Телерик академия, LEGO Education, Techno Magic Land, Google for Education, платформата DigitalKidz и др. Събитието ще бъде съпътствано от практически работилници, представяне на ученически STEM проекти и технологично изложение на компании, предлагащи оборудване и образователен софтуер. STEM е образователен подход, който акцентира върху практическите дейности за решаване на реални проблеми, критичното мислене и иновациите. Целта му е да осигури на учениците уменията и знанията, от които се нуждаят, за да успеят в свят, който става все по-ориентиран към технологиите. Популярността на подхода се увеличава през последните години поради нарастващата нужда от работници с умения в областта на науката и инженеринга, развитие на уменията на 21 век и ключови компетентности. С развитието на технологиите нуждата от хора, които могат да проектират, построят и поддържат сложни системи ще продължава да нараства. Повече за програмата и форма за безплатна регистрация за събитието може да намерите на: https://eduburgas.eu/

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Обсъдиха опазването на природното богатство в Мандренското езеро

  • 06 Юни 2023
  • 113
Мандренското езеро е един от природните феномени и съхраняването на богатото му биоразнообразие е отговорност на всички страни, които имат отношение по този въпрос.

Миден уикенд от 9 до 11 юни представя най-вкусните бургаски изкушения

  • 06 Юни 2023
  • 124
И тази година тематичните уикенди от събитийния календар на Община Бургас ще предложат изкушения за любителите на морската храна. На хоризонта се задава традиционният Миден уикенд – от 9 юни (петък) до 11 юни (неделя).

Миди на тенекия, музика и приятни емоции ви очакват на острова тази събота

  • 05 Юни 2023
  • 370
За поредна година водолази ще почистят морското дъно в акваторията на остров Света Анастасия. Събитието "Чистото Черно море 2023“ ще се проведе на 10 юни (събота). То винаги се превръща и в атракция за посетителите. В екологичната акция ще се включат представители на СНЦ „Приятели на морето“.

Бургаски любители на фантастиката учредиха клуб

  • 05 Юни 2023
  • 351
Утре, вторник, 6 юни, ще се проведе първата среща на новоучредения Клуб на бургаските фантасти. Мястото е новата библиотека. Началото – в 18.45 часа. Темата на първата среща е „Фентъзи и алтернативна история“. В нея ще участват бургаските писатели Янчо Чолаков, Десислава Дюлгерян и Милена Алгари.

213 проекта за саниране на жилищни блокове подаде Община Бургас по Плана за възстановяване и устойчивост

  • 05 Юни 2023
  • 367
Община Бургас подаде 213 проекта за саниране на жилищни блокове по процедурата „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – Етап I“, финансирана със средства от Националния план за възстановяване и устойчивост, стълб „Зелена България и е първенец в страната по подадени проектни предложения.