« юни 2023 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Община Бургас се включва в международен проект за намаляване на въглеродните емисии

Проект „Подкрепа декарбонизирането на туристическата индустрия след Covid-19“ „DEcarbonising the TOurism Industry Post Covid-19 Support (DETOCS)“ стартира в началото на март 2023 година и ще се изпълнява в рамките на 4 години. Проектът ще се реализира в партньорство, ръководено от Местната енергийна агенция в град Птуй - Словения, в което участват 14 партньора, представляващи органи на местни; регионални и национални власти, водещи университети и организации, специализирани в технологични иновации; организации, работещи в сферата на прилагането на енергийно ефективни решения и изпълнение на дейности за адаптиране на градската среда и смекчаване на последиците от климатичните промени от държавите Словения, Гърция, Малта, Финландия, Италия, Унгария, Нидерландия, Германия и България. Kато пряк резултат от пандемията от Covid-19 и последвалите я ограничения за пътуване, туристическата инфраструктура на Европа сериозно пострада – ситуация, която сега допълнително се изостря поради тежката енергийна криза. Възстановяването на туристическия сектор е необходимо и от решаващо значение, тъй като индустрията е изключително ценна за европейската икономика. Чрез междурегионално сътрудничество, партньорските региони ще идентифицират, споделят и обменят иновативни методологии, процеси и добри практики за подобряване на енергийната ефективност и улесняване на декарбонизацията в туристическата инфраструктура и постигане на устойчив туризъм. По този начин ще се подкрепи възстановяването на сектора на туристическата инфраструктура в ЕС след пандемията от Covid-19 по устойчив и нисковъглероден начин. Междувременно партньорите по проекта ще се стремят да подобрят свързаната политика в своите региони чрез изграждане на капацитет в участващите региони и приемане на политики, доказали се като успешни в други региони. В резултат от реализацията на проекта се очаква да се повиши производството на енергия за собствени нужди в туристическия сектор, както и да се насърчат нови видове туризъм, като "виртуален туризъм", с ниско потребление на енергия и въглероден отпечатък. Предвидените дейности за Община Бургас по проекта включват: Идентифициране и прилагане на добри практики на ЕС, свързани с въвеждането на ЕЕ и ВЕИ в туристическите обекти на територията на Община Бургас. Стимулиране на местните заинтересовани страни да работят в посока към внедряване на ВЕИ и ЕЕ в туристическия сектор. Проучване на възможността за влияние върху тези частно управлявани туристически места за настаняване (хотели, вили, къщи и т.н.), чрез въвеждане и прилагане на нови мерки за устойчива енергия в Дългосрочната програма за насърчаване използването на енергия от възобновяеми енергийни източници и биогорива на Община Бургас 2021-2030 г., въз основа на знанията и добрите практики, придобити по време на изпълнението проекта.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Обсъдиха опазването на природното богатство в Мандренското езеро

  • 06 Юни 2023
  • 121
Мандренското езеро е един от природните феномени и съхраняването на богатото му биоразнообразие е отговорност на всички страни, които имат отношение по този въпрос.

Миден уикенд от 9 до 11 юни представя най-вкусните бургаски изкушения

  • 06 Юни 2023
  • 131
И тази година тематичните уикенди от събитийния календар на Община Бургас ще предложат изкушения за любителите на морската храна. На хоризонта се задава традиционният Миден уикенд – от 9 юни (петък) до 11 юни (неделя).

Миди на тенекия, музика и приятни емоции ви очакват на острова тази събота

  • 05 Юни 2023
  • 377
За поредна година водолази ще почистят морското дъно в акваторията на остров Света Анастасия. Събитието "Чистото Черно море 2023“ ще се проведе на 10 юни (събота). То винаги се превръща и в атракция за посетителите. В екологичната акция ще се включат представители на СНЦ „Приятели на морето“.

Бургаски любители на фантастиката учредиха клуб

  • 05 Юни 2023
  • 359
Утре, вторник, 6 юни, ще се проведе първата среща на новоучредения Клуб на бургаските фантасти. Мястото е новата библиотека. Началото – в 18.45 часа. Темата на първата среща е „Фентъзи и алтернативна история“. В нея ще участват бургаските писатели Янчо Чолаков, Десислава Дюлгерян и Милена Алгари.

213 проекта за саниране на жилищни блокове подаде Община Бургас по Плана за възстановяване и устойчивост

  • 05 Юни 2023
  • 376
Община Бургас подаде 213 проекта за саниране на жилищни блокове по процедурата „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – Етап I“, финансирана със средства от Националния план за възстановяване и устойчивост, стълб „Зелена България и е първенец в страната по подадени проектни предложения.